galina311131Авторката на книгите „Любовта остава“, „Нестинарка“ и „Познанието“ Галина Петрова участва в национална среща на писателите в Ямбол в навечерието на Деня на будителите. Тя бе организирана по повод излизането на бр.9 на алманаха “Тракийска лира”, който се издава от Дружеството на независимите български писатели в Ямбол.

В алманаха са включени 55 автори от много градове на страната – София, Бургас, Варна, Асеновград, Панагюрище, Шумен, Тополовград, Сливен и  други. Ловеч бе представен от  Галина Петрова, която за първи път участва със свои творби в алманаха. В него са включени есетата й  “Писмо до Апостола”, “Свети Георги, победителю”,”Благовещение”.   

Бе направена специална мултимедийна презентация на алманаха и  клип, с който всеки от авторите бе представен, разказа Галина Петрова.  В  срещата са участвали редакторът Радко Стоянов и издателят на алманаха Димитър Димитров. Всеки от пристигналите за представянето  38 автори лично е представил своя творба, включена в алманаха. Галина е представила малък откъс от „Писмо до Апостола“ , като преди това се е обърнала към авторите с призив да бъдат будни за случващото се с българския народ и да работят за обществото, защото това има смисъл. Ловчалийката е призовала пишещите от цялата страна да вярват в родината си и да се борят за духовността.