gimnaziqta2411133Росица Сейзинска, учител

Ловешката Гимназия –  120 години вече тя достолепно, с респект посреща своя празник. Красива и обновена, в центъра на родния ни Ловеч, тя е  мълчалив свидетел на времето, но с неугасващ плам   създава и пресътворява духовни ценности у стотици поколения.

120 години – дълъг път, преминал през колебания и победи, мъчителни промени и осъзнати грешки. В него са събрани толкова много мъдрост, изпитания, болка и удовлетвореност, за които с преклонение и заслужено уважение трябва да се говори. В силуета на гимназията се виждат  стотици образи,  многолика  история,  трудноизмерими постижения на възпитаниците. И всичко това достига като недоизказано послание към  младостта. 

gimnaziqta2411132     120 години – випуск след випуск прекрачват прага на училището.Всеки от тях оставя своето присъствие в училищния летопис, а си тръгва с тъга и топли чувства по безвъзвратно отминалото време и с мечти да покорява предизвикателствата на живота.

В седмицата преди празника бяха проведени конкурси и състезания в различни възрастови групи:

VIII – XII клас – Литературен конкурс за есе на тема „Будителите днес”;

V – VII клас – Състезание по БЕЛ – тест върху учебното съдържание по формата на ВО;

Конкурс за рисунка от  II – IV клас тема „Нарисувай любима приказка”

V до VIII клас на тема „Чудният свят на книгата”.

На 22 ноември вечерта,  в  салона на Драматичен театър – Ловеч, тържествено беше отбелязана тази паметна годишнина за Гимназията. На сцената бе  излъчена мултимедийна презентация за вековната история на училището, наситена с факти и богат снимков материал. Внушително и   въздействащо, госпожа Мирослава Метева представи своите есета, посветени на Климент Охридски и Гимназията. Израз на творческо вдъхновение и умения  на учениците  беше финалния концерт на Младежкия духов оркестър и мажоретен състав, с ръководител Тотко Рогашки.

В цялата художествена рамка на програмата,  изготвена от учителския колектив, звучаха силните слова на водещата Наталия Хумбаджиева. Всичко  емоционално докосна присъстващите и  достави приятно изживяване.

gimnaziqta2411131       С искрени благопожелания по повод празника, колективът и учениците на училището бяха поздравени от своя директор Валери Христов, а също и от заместник – кмета на град Ловеч, господин Пламен Петков. Приети бяха цветя и поздравителни адреси от различни институции.

Отлитат годините. Сменят се поколенията, но то Училището, остава да събира като във фокус стотици съдби.

А времето ще отминава,

но делото просветно ще остава

да пръска знания и светлина

за да пребъде във света

На многое лета, На многое лета!

1 коментар

Comments are closed.