zemqta2103131И тази година Ловеч ще се включи в инициативата „Часът на Земята”. На 29 март, събота, от 20.30 ч. до 21.30 ч. ще бъде изключено осветлението на сградите на община Ловеч и Младежкия дом.

„Часът на Земята“ е световна инициатива, чиято цел е да привлече вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и да ги стимулира да заемат активна позиция за решаването им.

По време на този един час хора от цял свят изключват осветлението в домовете си и притъмняват известни публични сгради в знак на символичен жест на съпричастност към проблемите на промените в климата и готовност да се окаже съдействие при тяхното решаване. Инициатор на тази глобална кампания е международната природозащитна организация WWF.

Началото на „Часът на Земята” се слага през 2007 г., у нас през 2009 г. Миналата година в кампанията са се включили милиони хора от 157 страни по света, у нас – от 103 града.

     Община Ловеч призовава всички граждани да изразят и своята съпричастност, като загасят светлините в домовете си за един час на 29 март.