vnimaniedeca109141С решение на Общото събрание на Организацията на Обединените нации от 10 април 2014 г., периода 4-10 май 2015г. е обявен за Трета глобална седмица за пътна безопасност.

„Спаси живота на децата” е официалното й лого. В тази връзка ООН разпространи Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата, в която те изразяват своите мисли и страхове за движението по пътищата. Целта на инициативата е набелязване и реализиране на редица мероприятия за опазване живота и здравето на децата в пътното движение.

В община Ловеч са предвидени дейности, насочени към ученици 1-4 клас, които се осъществяват чрез мобилизирането на различни институции на местно ниво.

Вече е обявен конкурс за рисунка сред училищата в общината на тема „Спаси живота на децата” със следните подтеми:

„Аз отивам на училище сам”

“Пътник в обществения транспорт”.

“На пътя е опасно”.

“Преминаване през кръстовища”.

В него може да вземат участие ученици от 1 до 4 клас на училищата в общината. Оценяването е в две възрастови групи: 1-2 и 3-4 клас.

Творбите се събират до 27 април 2015 г. на адрес:

Общински детски комплекс (ОДК)

5500 гр. Ловеч, ж.к. “Червен бряг”

тел/факс: 068/ 62 47 64; 62 90 69

Награждаването е на 5 май от 16,00 ч. в заседателната зала на общината, където преди това от 15,00 ч. ще се проведе викторина по безопасност на движението по пътищата, също за ученици от 1 до 4 клас. Състезанието е отборно – по един ученик от 1, 2, 3 и 4 клас. В първи кръг се решават листовки, съобразени с учебния материал, а във втори се изпълнява практическа задача.

Заявки за участие се приемат до 27 април в Община Ловеч, отдел ОМДС, стая 229 – Мариела Николова, стая 230 – Дарина Русева, или на e-mail: mariela.nikolova@lovech.bg

Организаторите – Община Ловеч, сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Ловеч, Съюз на българските автомобилисти – клон Ловеч, Общински детски комплекс – Ловеч, се надяват, че с тези инициативи ще се привлече вниманието на децата, и най-вече на възрастните, за подобряване обучението по безопасност на движението за придобиване на правилни навици и подобряване на културата за безопасно участие в движението.

 

1 коментар

  1. Чудесен повод да се намери решение за площада под стълбите на езиковата. При добро желание разбира се

Comments are closed.