Гражданите и гостите на Ловеч посрещнаха Новата 2017 година с голям концерт на младата Михаела Филева на откритата сцена на площад „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“. Изпълнителката на  хитове като „Опасно близки“ и  „A дано, ама надали“ вдигна настроението на предимно младите хора, които видяха отблизо своята любимка и взеха автографи.

Малко преди полунощ на сцената, редом с всички участници в програмата, застанаха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът инж. Ивелина Радевска.

„Изключително ми е приятно да сме заедно в тези минути, които цялото човечество празнува. Знаете, че във всички големи градове е традиция хората да се събират на площадите, за да са заедно в мига на настъпването на Новата година.  Защото колкото и да сме различни, има моменти, когато трябва да сме заедно в радостта си“, каза в словото си кметът Маринова.

Тя припомни още, че трябва да съберем сили за 2017, тъй като това е много важна година за Ловеч – започва период на голямо строителство и основно разчистване на стария център, за да стане още по-привлекателно, удобно и функционално пространство.

Кметът Корнелия Маринова завърши със стих на свищовския поет Румен Ченков: “За  нея  с  пълни  чаши  да  се  чукнем,/ с  надежда,  че  ще  е  щастлива  тя./ Наздраве!  Пожелавам  ви  сполука!/ Успешни  дни  и  истински  дела!“.

Точно в 12 часа бе отворено шампанското и вдигната наздравица, а целият площад се изпълни с хора, които се поздравяваха.

Веднага след новогодишната заря всички се включиха в народните хора под песните на фолклорните изпълнители Латинка Петрова, Младен Митков и оркестър „Мелодика“. Настроението се подкрепяше и от чудесното червено вино, осигурено за празничната нощ от „Винал“ АД. За най-зиморничавите общината бе осигурила две отоплителни пирамиди на газ, които внасяха уют и празнична атмосфера сред публиката.

 

6 коментара

  1. Не е лошо институциите да поработят! Вижте му на индианеца профила!

  2. Мисля, че това е най-лошия кмет, в случая кметица, която градът някога е имал. Повече от година управление и никакъв резултат. Болницата е във фалит, хората там си взимат заплаттите три месеца назад. Затварят предприятия, пълно е само с цигани и кучета по центъра. Мрачно е.На Бабаковец няма осветление, ще се пребие човек в някоя яма. Пълна трагедия и разруха.

    1. Кирил Георгиев
      Kemal Suleimanoglu ЗИмете гУ градЪ.МожИ дЪ Йе за дУбро!

    2. Ей смрадлив Мангал Азиатски Кемал ,без значение дали си Тюрко-татарюга или Ромо-индо-циганюга ,отвори задръстените с ушен восък мръсни нечистени уши и чуй добре -ако те засека аз или Венци” Буцата” от Слатина или Пламен и Цено “Бобовете” или Валю “Сома ” и брат му Юли” Сома” хандбалистите някъде по главна улица в Ловеч,повярвай такъв бой ще изядеш отново ,че няма да ти остане и последният зъб в грозната ти мангалска заразна уста ! Гадна муцуна азиатска грозна ,именно вие МАНГАЛИ НАГЛИ КРАДЛИВИ ,СМРАДЛИВИ ,КРАСТАВИ ,ВОНЯЩИ превърнахте България и цяла останала Европа в една грозна ,смрадлива ,мръсна бърлога !Никъде не можах да избягам от смрадливото азиатско присъствие ,почнах работа в Дюселдорф , Германия там от Мангали смрадливии грозни като вас не може да се размине човек ,оттам слязох в Инсбрук ,Австрия ,същата работа и там ,само Тюркути ,Ромо-индо-цигани ,Индо-пакистани и всякакъв мислим вид миризливи азиатски мангали ! Оттам се преместих Цюрих ,Швейцария само и там да открия с погнуса ,че по улиците и супермаркетите само грозни и миризливи Тюркутски ,Индо-цигански ,Арабски ,Афгански и мангалски муцуни ! Идвам си в Ловеч за Новогодишните празници и с още по-голямо отвращение установявам ,че МАНГАЛИТЕ като вас са се размножили като ПЛЪХОВЕ и са повече на брой от Българите !!! Изчадия Азиатски свръх-грозни ,свръх-крадливи ,свръх-подли ,свръх-мързеливи ,свръх-нечистоплътни ,свръх-заразни -единственото средство изпитано за вашето променяне в нещо по-поносимо ,са камерите на Адолф Хитлер !

    3. Еии ти изчадие кемал азиятско .ТИ КОИТО СТЪПВАШ ПО ЗЕМЯТА НА НАШИТЕ ДЕДИ И ДИШАШ НАШИЯ ВЪЗДУХ И СЕ ХРАНИШ ОТ НАШИЯ ХЛЯБ БЪЛГАРСКИЯ ТУКА Е БИЛО И ЩЕ БЪДЕ БЪЛГАРСКО ДО КАТО СВЯТ СВЕТУВА ЗАПОМНИ ГО ДОБРЕ .ПАПЛАЧ КАТО ТЕБ ТАМ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА БОСФОРА ХОДИ ДА ЯДЕШ ТЕХНИЯ ХЛЯБ И ДА СИ МИЕШ ДРЕСЛИВИЯ ГЪЗ НА БОСФОРА ХОРА КАТО ТЕБ НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРИЯ .АКО ГОВОРЕШЕ ТАКА ПРЕДИ 1989 СЕГА ДА СИ НА ОСТРОВА /БЕЛЕНЕ/И ПОМНИ НИКОГА НЕ Е БИЛО И НЯМА ДА БЪДЕ АЗИАТСКО ТУКА ЖИВЕЯТ И ЩЕ ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИ ДОКОГАТО СВЯТ СВЕТУВА .НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ РУСИЯ /ПУТИН/СА БИЛИ И ВИНАГИ СА БИЛИ С БЪЛГАРИЯ НО КАТО ЧУЕТЕ ЗА БРАТУШКИТЕ И СЕ ДАВИТЕ САМИ В БОСФОРА.ТАКИВА КАТО ТЕБ СА ЗАПЛАХА ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ И ТРЯБВА ПО ДРУГ НАЧИН ДА СЕ ПОДХОЖДА С ИЗМЕТ КАТО ТЕБ………ХОДИ И СЕ ДАВИ В БОСФОРА

Comments are closed.