kdk907121Скулптор, фотограф и 6 живописци в 13-ия национален пленер „Дувари“

Скулпторът Александър Иванов (Ловеч), фотографът Мартина Чокова (София) и живописците Иван Велчев – Йово (Плевен), Валентин Стойчев и Николай Найденов (Ловеч), Еслица Попова (Русе) и Станимир Видев (Пловдив) са участниците в тазгодишния национален пленер „Дувари“, който се провежда в Ловеч. Работите от него ще бъдат подредени в изложба в Клуба на дейците на културата, която ще бъде открита на 4 декември в 17.30 ч.

Това е 13-ото издание на пленера, в Ловеч се провежда за трети път. Тази година то стана факт с финансовата подкрепа на общината. С предложение за пленера по реда на Правилника за финансиране на проектни инициативи на граждански сдружения и обединения от община Ловеч кандидатства Клубът на дейците на културата, в чийто управителен съвет са Александър Иванов и председателят на дружеството на художниците в Ловеч Валентин Узунов. Целта на проекта е да се популяризира Ловеч чрез авторските работи на участниците. Идеята е с проявата да бъдат стимулирани техните творчески импулси за създаване на нови произведения на изкуството, с които да се обогати фондът на съвременното българско изкуство в града.

Финансовата подкрепа е в размер на 3000 лв, създадените по време на пленера творби остават собственост на община Ловеч.

Организатори на пленера и изложбата освен общината и КДК са още СБХ – представителство Ловеч, и Съюзът на ловешките художници. Изложбата може да бъде видяна до края на годината.

1 коментар

Comments are closed.