Засилен интерес и ръст на успешно приетите студенти от региона в елитни европейски университети

„Възможности за образование в чужбина“ е темата на срещите между професионални  кариерни консултанти и ученици и родители от Ловеч, които ще се проведат на 25 септември 2018 г. от 11 ч. и 14 ч. в регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч.

В рамките на събитието кандидатите за образование в чужбина от региона ще получат информация за условията, начините за кандидатстване и финансиране в най-популярните европейски образователни дестинации, като Великобритания, Холандия, Швеция, Дания, Германия, Австрия и Франция.

За срещата в Ловеч ще пристигнат дългогодишни професионални консултанти на международния проект „Световно образование“, който над 15 години се организира в Източна Европа от българската консултантска фирма „Интеграл“. Компанията е официален представител на над 160 университета в цял свят и от години предоставя актуална информация и професионална помощ при проучването, кандидатстването, приема и настаняването на българи в западни университети.

В рамките на събитието участниците ще получат подробна информация за изложенията „Световно образование“ и информационните дни, които ще се проведат в края на септември и началото на октомври. Офисите на проекта в страната предоставят безплатно кандидатстване в Холандия, промо UCAS пакети за кандидатстване във Великобритания и безплатни пакети за кандидатстване в близо 160 партниращи университети на „Световно образование“. Кандидатите за университети в Холандия ще могат да се запишат за участие в редовния Dutch Trip, който Интеграл организира за български ученици, за да посетят университети в Холандия и да се запознаят на място с условията на обучение.

Участниците в срещата ще получат подробна информация за единствения по рода си курс „Кариерен навигатор“, който подпомага учениците от 10, 11 и 12 клас в избора на професия и специалност чрез професионални тестове, личностна оценка и анализ на възможностите на кандидатите.

Повод за срещите е нарасналият интерес на учениците от Ловеч и региона, който отчита проект „Световно образование“ през последната година. Само от елитните Ловешка езикова гимназия и Природо-математическата гимназия в града тази година са отпътували 35 студенти в престижни университети в Уелс, Англия, Шотландия, Германия и Австрия, където ще се обучават в  специалностите Бизнес, Право, Предприемачество, Диетология, Филмова драматургия и Невропсихология.