grip402141Павлин Иванов

Вчера, Регионалната здравна инспекция обяви грипна епидемия на територията на общините Ловеч, Троян и Луковит. На този етап, според здравните власти детските градини и училищата трябва да продължат своята дейност. Решение за евентуално удължаване на ученическата ваканция, ще се взема в първият или вторият ден след започване на учебният процес!?

От името на „Ловеч днес“ призовавам кмета Казанджиев, ръководството на РЗИ, Началника на РИО Ловеч, да обявят незабавно удължаване на ученическата ваканция до края на седмицата!

Аргументи:

  1. Грипът,  който води и до сериозни усложнения, се разпространява именно в детските градини, ясли и училища. В т.7 от съобщението на РЗИ Ловеч се казва: „Препоръчва се ограничаването на масовите прояви, контактите с болни лица и засилен родителски контрол“
  2. Грипна ваканция се обявява за да се пресече разпространението на заразата! Решението не трябва да върви след събитията, а да ги изпреварва. Именно това е и ролята на превантивната мярка, каквато в този случай нямаме!
  3. В Ловеч учат много деца, чието постоянно местожителство е извън територията на града. Те правят транспортни разходи, за да посещават учебни занятия. Неразбираемо за мен е отношението на властите да принуждават родители и деца, в условията на тежка икономическа криза да допълнително натоварвани финансово, само и само защото някой не се замисля и няма човешко отношение към родителите на учащите!
  4. С НЕ обявяването на удължаване на ученическата ваканция, при условия на ОБЯВЕНА грипна епидемия, на практика учениците са поставени в НЕРАВНОПОСТАВЕНО положение спрямо всички други болни и засегнати от епидемията граждани на територията на засегнатите области.

Мога да посоча още аргументи, но мисля, че нормалната логика и здравият разум говорят за грешно решение, което ще доведе до сериозни както здравни, така и финансови последици за широк кръг хора.

Затова, още веднъж настойчиво призовавам кмета Казанджиев, ръководството на РЗИ, Началника на РИО Ловеч, да обявят незабавно удължаване на ученическата ваканция до края на седмицата!

Трябва да стане нещо непоправимо ли, за да се вземе разумно решение?

 

 

 

 

9 коментара

  1. Az strogo podkrepqm ideqta za vakanciq. Nezabavmo trqbva da pusnat vsichki gripna vakanciq! Ako tova nestane shte vzemem zalojnici-tova moje da sa vashite deca(iziskvame minimum 2 sedmici vakanciq). ALAH AHBAR

  2. Имам да кажа само едно нещо на по-горе коментиралите : моля работливи даскали и “зубари” да не коментират а …. от грип умри на даскало ходи това ли ви е мотото

  3. Хей,няма толкова болни,а има купени бележки от мама и тате за да не се ходи на училище. Как ще се научат тези първолаци да четат и пишат, като те ще забравят азбуката, а родителите.. хайде за тях да не говорим.-

  4. Дай изобщо да не ходим на училище…пък после що децата били неграмотни…

  5. Ква грипа, кви пет лева…че те половината са здрави, другата половина мама и тати са им купили бележки…щото казали, че другите няма да ходят… и едно две са само болни…или и за това държавата да плати?

  6. Иванов, ти какъв човек си, не те знам. Не виждаш ли, че на никого не му пука. Какво си тръгнал да се жалваш, да призоваваш. Децата си имат родители. Като родителите не ги е грижа, ти какво мислиш, че правиш? Уважавам те, но си много загубен човек.

Comments are closed.