snqglovech301154Павлин Иванов

Въпреки снегопочистването, което в ранните следобедни часове не беше на добро ниво, обстановката в Ловеч е типично зимна – силен снеговалеж, ниски температури, недобре почистени и хлъзгави участъци.

„Ловеч днес“ призовава водачите, които не разполагат с добри зимни гуми, да не използват автомобилите си.

От направената обиколка в града и част от пътната мрежа се вижда, че е почиствано и опесъчено по основните пътни артерии на града. Въпреки това, много от улиците все още са непочистени, в кварталите „Червен бряг“ и „Младост“ заснежените улици са в изобилие, а това затруднява придвижването.

По кръстовищата и по по-стръмните участъци се виждат автомобили, които не са в състояние да се движат безопасно, поради лоши зимни гуми. Има леки катастрофи.

snqglovech301152По-опасните участъци са:

  • Изхода към Троян около Пресечената скала
  • Кръстовището до Била
  • Почти всички улици в кварталите на града
  • Стръмните участъци към Болницата, ул. „Ал. Стамболийски“, „Кн. Имеретиннски“ и други
  • Кръговото до бензиностанцията на „Литекс“ и други

Опасността се състои в слоя лед под пресният сняг и най-вече в „джигитите“, които „дрифтят“ по ловешките улици и създават опасност за останалите участници в движението.

Още веднъж, ако нямате нормални зимни гуми, моля, не използвайте автомобилите си! Опасно е за вас, а така също и за всички останали водачи на пътя.

Видях с очите си до какво води шофирането с недобре подготвени за зимата автомобили.

След малко започва заседанието на Общинският щаб, след което ще има допълнителна информация за обстановката в ловешко.

15 коментара

  1. Да взмете да си изчистите тротоарите покрай къщите и блоковете вместо да викате тук. Вас чака!

  2. А да призовем хората да внимават какви управници си избират? Не ще да са най-подходящите тези, които при 20 см. сняг призовават да не се излиза по улиците и свикват кризисни щабове. Още ме е яд че Ловеч се докара до там, да избира само между М. Казанджиев и К. Маринова. Ако тези са най-доброто, което градът може да измисли, тогава и неадекватността на днешния призив става по-лесно обяснима…

  3. Извинете но като гледам как е почистено в града а да не говорим за кв. Младост трябва да имаме танкове за да се предвижване. Ами сори ама няма как да стане. Ако колата ми закъса някъде слизам и просто я оставям там.

  4. ама и пешеходците да се съобразяват,че в това време неможе да се спира както когато е сухо,да се движат по тротоарите те също са почистени,ама нали са си тъпи селяни ходят по пътя и неволно могат да пострада

  5. Burzate…. oshte ne sa subrali niakoi drug lev ot novite vinetki…. nali triabvashe predizborno da pozakurpiat niakoia dr. dupka i sega chakat da se napulni hranilkata ot naroda….

  6. 10 см сняг падна и сме пълна трагедия, ако падне повече ще е бедствие! пълна липса на организация!

  7. От 3 дена по телевизията съощават прогнозата:СНЯГ, Г-жо КМЕТ на Ловеч. Ето вече цял ден никой не е минал по всичките околни на моят,а и по моята улица-НИКОЙ. НЕ усетих луга или пясък по булевардите, може би с изключение на Бул. България..Плевенския път съм го виждал в доста по-добро състояние.. Е снега и зимата за ПОРЕДЕН ПЪТ НИ ИЗНЕНАДАХА!!! А за винетките??? оная свиня си ги нагласи с 30 лева горница…ама защо ли да ме учуди???

  8. Не се притеснявайте в петък температурите ще са плюсови… тогава ще “овладеем”пътната обстановка.

Comments are closed.