novatv2006141“Ловеч днес” подкрепя Нова телевизия, Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността”, които организират кампания „Заедно в бедствието” в помощ на пострадалите след трагедията във Варна и региона, която взе между 9 и 11 жертви.

Можете да помогнете, като изпратите SMS с текст DMS Varna на номер 17 777 за всички оператори на цена от 1 лев.

Събраните към момента средства са над 44 000 лева, като сумата непрекъснато нараства. Тъй като системата е пренатоварена, е възможно да има забавяне в автоматичния отговор, но SMS-ите се отчитат и даренията се събират. Събраните средства ще бъдат разпределени и с останалите бедстващи общини в региона.

За кампанията е открита и банкова сметка (освободена от такси за преводи от чужбина):

IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк

Адрес: София, пл. „Св. Неделя” № 7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

Ден на национален траур е обявен на 23 юни заради бедствието във Варна. Потопът в квартал „Аспарухово” снощи отне живота на между 9 и 11 души, две от жертвите са деца. Все още се издирват хора в неизвестност, във Варна днес е ден на траур.

Заедно в бедствието! Да помогнем – само това има значение сега! Благодарим на всички колеги, които подкрепиха инициативата на Нова. Очаквайте допълнителна информация от какво имат нужда пострадалите от бедствието във Варна и региона.

5 коментара

  1. Някой чувал ли е Църквата да е помогнала с нещо? В цял свят, църквата е една от първите, които се включват. Не знам как е в България, някой има ли информация?

  2. А ..великия ни кмет ,защо не дари някой лев .Или не му пука..Нали е последен сезон..

  3. Аз пих попитал защо само на Варна и региона да се помогне. Другите засегнати селища из страната не са ли в България? Те нямат ли нужда от помощи?

  4. П р и з и в – о б р ъ щ е н и е
    към общинските съветници от общините в България
    Уважаеми колеги,
    Като видяхме ужасяващите картини от разгромените от връхлетелите ги стихии населени места в страната и особено тези от бедствието в квартал Аспарухово във Варна,съобразихме съобщения от пострадалите факт за липса на сключени от тях имуществени застраховки и липсата на гаранционен фонд за вредите от стихийни бедствия и аварии ,и като оставаме верни на положената клетва да работим за интересите и благоденствието на гражданите на българските общини,ние,общинските съветници от гр.Ловеч,призоваваме всички Вас да подпомогнем финансово
    пострадалото население в засегнатите от бедствията селища,като предоставим всеки един от нас по едно месечно възнаграждение според нормите на ЗМСМА в набирателна сметка за възстановяване на вредите в тези селища.
    По инициатива на Нова телевизия е открита специална сметка-виж съобщението тук!

    1. Много неграмотно написан призив от хора, които нищо не разбират от това?!

Comments are closed.