nikolaistoqnov2301151Павлин Иванов

Николай Стоянов започна битка за създаване на денонощно аптека и денонощна дентална помощ в Ловеч. Първата му стъпка е внесеното питане в Общински съвет Ловеч, заседанието на когото ще се проведе след седмица.

Едва ли има нужда да се търсят аргументи за крещящата нужда от денонощна аптека в Ловеч. Всеки от нас се е сблъсквал с безпомощността и отчаянието, породени от болката за наш близък, на когото физически е невъзможно да помогнем в кризисен момент.

Много често не ценим здравето си, особено когато се чувстваме добре. Виждаме обаче колко сме крехки, едва когато болката стане непоносима, температурата или възпалението обсебят тялото ни. Идва ни да вием и крещим, защото няма откъде да си купим лекарства или кой да отвори болния ни зъб.

Всеки е преживявал подобен момент. Но най-страшното, поне за мен е, когато детето ти те гледа с надежда и очите му търсят помощ, а не можеш да направиш нищо, освен да будиш приятели и познати в нощните часове, само защото в един областен град, някой си не е направил необходимото за да осъществи нещо толкова елементарно – денонощна аптека.

apteka2301151Съществуват множество възможности за решаване на проблема, които кметът за трети мандат не иска да намери. Също толкова импотентен по темата се показва и поредният Общински съвет, който е приел ролята на придатък на Казанджиев и се страхува да вземе инициативата в свои ръце и да инициира някакво разумно и работещо решение.

Не веднъж съм коментирал с факти качеството на избраните за съветници, но от това разбира се, не следва нищо.

Но да се върнем към Николай Стоянов.

Освен питането си в Общински съвет, Николай търси и решение. Нещо, което избраните за това, системно не правят. Стоянова е изпратил писмо до кмета на община Кюстендил Петър Паунов с искане за помощ – споделяне на опит, как е решен проблема в Кюстендил.

Подобно писмо е изпратено и до Мирослава Дишева, Председател на Управителният съвет
На Районна Фармацевтична Колегия, както и до Владимир Ганчев, Комисия по етика и качество.

От направеното лично проучване, Николай Стоянов е установил, че в Ловеч има действащи 16 аптеки. Но нито една от тях, осигурява денонощни услуги.

 

Лично аз се възхищавам на личности като Николай Стоянов, Данчо Заверджиев, Емилия Герганова, които не чакат наготово някой да се сети за проблемите им, които са обществени и касаят всички ни, а отделят време, средства и енергия за да правят така, че Ловеч да стане едно нормално място за живеене и отглеждане на деца.

 

От името на „Ловеч днес“ изразявам пълната подкрепа към започнатата от Николай Стоянов и подкрепена вече от стотици ловчалии инициатива за създаването на денонощна аптека в Ловеч и осигуряване на 24 часови дентални услуги в нашия град.

Уважаеми съграждани,

Моля, изразете подкрепата си!

Това може да направите като се присъедините към създадената от Николай Стоянова Фейсбук група „Денонощно аптечно и дентално обслужване в гр.Ловеч“.

6 коментара

  1. Има няколко признака за различаване на град от село и този е един от тях

  2. Аз преди време лично поставих този въпрос на Даниела Колева от Евромайки.Тя каза, че ще задейства нещата.Стигнаха уж до някакво споразумение за нещо като телефон на повикване.Като гледам няма нито телефон ,нито аптека.Отново останахме излъгани.Та,изцяло подкрепям тази идея и бих помогнала с каквото мога ,тя да се осъществи.

  3. Споделих!

  4. podkrepyam

  5. Държавата законово не е осигурила 24 часов достъп на гражданите си до лекарства. Този факт поставя 24 часовия ни достъп до лекарства на благоразположението на общинските съвети и кметовете по места. В градовете, където има отговорна местна власт, ръководена в своите управленски решения от интереса на гражданите си и тяхното благоденствие – има денонощни аптеки. За съжаление до сега нашата местна власт не се е „сетила” да реши този проблем с 24 часовия достъп до лекарства на хората, но сега г-н Стоянов ги подсеща с питането си.
    По мое скромно мнение жителите на Ловеч заслужават да имат денонощна аптека и за това изцяло подкрепям инициативата на г-н Стоянов, като се надявам в най-кратък срок всички ние да решим този проблем.

Comments are closed.