litex9041415PFC Litex

Литекс записа първата си победа в плейофната фаза на шампионата, надигравайки безапелационно с 3-0 Локомотив Пд. Много силно второ полувреме на оранжевите и класически разгром позволиха на тима да се поздрави с първи успех след серия от шест мача. Ловчанлии играха вдъхновено и създадоха още половин дузина положения.Със силна игра, гол и две асистенции се отчете колумбиецът Уилмар Джордан, по веднъж се разписаха Момчил Цветанов и Армандо Ваюши.

Наставникът Миодраг Йешич избра смела и подчертана офанзивна тактика. В предни позиции той заложи на триото бързаци в лицето на албанеца Ваюши, Цветанов и младока Десподов, които подкрепяха централния нападател Джордан. В средата на терена отново бе гласувано доверие на Джемал Берберович, а в ариергарда се завърна след изтърпяно наказание Васил Божиков.

litex904141В 11-та минута ловчанлии можеха да ликуват. Цветанов изведе пефектно Джордан сам срещу вратаря и нападателят за малко не се разписа, но ударът му мина на сантиметри до лявата греда. В следващата атака Ваюши напредна и стреля от границата на пенала, но над вратата.В 18-та  минута Цветанов опита атрактивно да засече топката с воле, но неточно.В следващия четвърт час играта малко се поуспокои, като гостите се опитваха с контри да изненадат ловешката отбрана, но без особен успех.

В 35-та минута Ваюши се озова на изгодна позиция, но не успя да насочи точно топката към вратата.До края на полувремето оранжевите не спряха да са по-активния отбор на терена, но грешки в завършващия пас не им позволиха да стигнат до по-сериозни положения и удари. В 45-та минута центриране на Цветанов не бе засечено а задна греда от Бодуров.

Второто полувреме започна ударно за домакините. В 46-та стражът Господинов се намеси неудачно при центриране от фаул на Том, топката попадна в Джордан и колумбиецът от упор откри резултата. Три минути след това нападателят намери Ваюши, но от няколко метра албанецът изпусна да вкара.В 53-та минута страховит шут на резервата Том от далечна дистанция мина опасно покрай сглобката на гредите.

В 63-та минута ловчанлии удвоиха преднината си чрез Цветанов, който получи интересна асистенция от Джордан. Латиноамериканецът бе изведен в наказателното поле, но Господинов го повали.Топката обаче остана при Джордан и той я чукна към Цветанов, а за крилlitex904144ото не бе проблем да се разпише за 2-0.Преди това вратарят на гостите с мъка отрази и удар на Руменов.

В 76-та минута кариоката Том намери Джордан, таранът стреля силно, но Господинов показа рефлекс и изби.В 80-та минута авансът на домакините стана класически. Джордан пусна към Ваюши, вратарят не успя да пресече пас и албанецът хладнокръвно вкара за 3-0. След това пак Джордан сгази защитата на пловдивчани, но Цветанов не можа отблизо да засече топката.

 

 Литекс- Локомотив Пд 3-0

 1-0  Джордан(46)

2-0  Цветанов(63)

3-0  Ваюши(80)

 

32 кръг, Плейофи, Градски стадион Ловеч, 1000 зрители, Съдия:Г.Йорданов

Ж.к:За Литекс-Бодуров, За Локомотив-Лазаров

Литекс: Пиргов, Стр.Попов(64-Златинов), Бодуров, Ил.Миланов, Божиков, Берберович, Джазула(46-Руменов), Цветанов, Десподов(46-Том), Джордан, Ваюши

Локомотив Пд: Господинов, Тодоров, Георгиев, Грънчов, Фераресо(80-Трифонов), Н’Диайе, Белаид, Намуши, Мендес(82-Кики), Делев, Лазаров(62-Лазаров)