litex3011131PFC Litex

Литекс надигра убедително Любимец и спечели като гост с 4:1. Оранжевите бяха с класа над новаците от групата и съвсем резонно се поздравиха с успеха.

Момчетата на Златомир Загорчич показаха, че през седмицата са преодолели психологически конфузната загуба от Левски и подходиха максимално отговорно и мотивирано към двубоя. С гол и две асиситенци в срещата блесна халфът Симеон Славчев. За национала това бе 11-то попадение от началото на сезона. Джазула също се разписа и подаде за един гол, точен мерник показаха и двамата централни нападатели Джордан и Манолов.

Литекс излезе с утвърдената си единадесеторка и още в 3-та минута оранжевите изпуснаха чист гол. Джазула изведе Ваюши сам срещу вратаря, но Рашков се намеси успешно и спаси. Ловчанлии продължиха агресивно да атакуват и създадоха набързо 2-3 опасности, но или попадаха в засада или стражът на домакините реагираше предвидливо. В 18-та минута Славчев нацели напречната гредата след корнер, но главният съдия отсъди фаул в нападение. В 28-та минута Божиков намери Цветанов с диагонален пас, но заради лошия терен, крилото не успя да стреля точно и топката мина над вратата.

В 32-та минута логичното се случи и Литекс откри резултата след образцова триходова атака. Ваюши комбинира с Джазула, който се освободи от опеката си и пусна в наказателното поле към Джордан, а за колумбиеца не представляваше проблем да се разпише за 0:1. В 38-та минута ловчанлии отново ликуваха. Славчев подаде отлично в коридор към Джазула и за техничният халф не бе особена трудност да матира вратаря за 0:2.

Веднага след почивката преднината на оранжевите стана още по-изразителна. В 47-та минута Славчев вкара редовния си гол тази есен. Той направи безпомощен Рашков с плътен удар от границата на пеналта след асистенция на Ваюши. В 59-та минута домакините успяха да намалят резултата с попадение на Тодор Колев, който засече с глава центриране отляво на Сакелариу.

До края на мача темпото малко поспадна, но Литекс продължи да има инициативата, а тръгналите на щурм домакини не успяха да застрашат по-сериозно Александров. В игра за ловчанлии постепенно като резерви се появиха Манолов, Руменов и Златинов. В 87-та минута Миро Манолов се пребори в пеналта и стреля от малък ъгъл, но топката мина на сантиметри от дясната греда. Следващата атака обаче Манолов не сгреши и оформи крайното 1:4, възползвайки се от втора асистенция на Славчев.

Любимец – Литекс 1:4

А група, 19 кръг

Стадион: Градски, Любимец; Главен съдия: Мартин Богдев

0:1 Джордан (32)

0:2 Джазула(38)

0:3 Славчев (47)

1:3 Т.Колев (59)

1:4 Манолов (88)

 

Любимец: 12. Рашков, 9. Будинов, 5. Панов, 11. Шоколаров, 15. Т.Колев, 10. Алонсо, 8. Тевия, 21. Сакелариу (73 – Веселинов), 7. Огнянов, 14. Петров (71 – Минчев), 17. Вълчанов (70 – Н. Колев)

Треньор: Красимир Мечев
Литекс: 30. Александров, 16. Попов, 18. Миланов, 4. Божиков, 3. Недялков, 6. Славчев, 21. Цветков, 10. Джазула (82 – Златинов), 77. Цветанов, 14. Ваюши (75 – Руменов) , 9. Джордан (69 – Джордан)

Треньор: Златомир Загорчич