litex1303141PFC Litex

Литекс стартира с изненадващо реми плейофите в челната седмица. Оранжевите неочаквано направиха грешна стъпка у дома срещу Черно море. Срещата завърши при нулево реми, като ловчанлии записаха в актива си няколко пропуска и една греда.

Наставникът Златомир Загорчич предприе някои корекции в състава.Срещата пропусна националът Симеон Славчев заради наказание, както и бранителят Пламен Николов, който се възстановява от контузия. В халфовата линия бе гласувано доверие на младока Никола Колев, първи мач като титуляр излезе и Иван Горанов. В помощ на голмайстора Джордан пък действаха Цветанов и Том.

Първи до опасна ситуация стигнаха гостите. В 4-та минута Божилов напредна, но Александров спаси техничния му удар. Малко след това Страхил Попов проби от дясно и намери Джордан, който обаче бе блокиран и не можа да нанесе завършващ удар. В 20-та минута отново Божилов се оказа непокрит, но отблизо пропусна, а в ответната атака Китанов безпроблемно улови удар по земята на Цветанов.

В 24-та минута Том подаде към Джордан, колумбиецът веднага се освободи от опеката на централните бранители, но би неточно над гредата. В 41-та минута ловчанлии създадоха най-чистото голово положение за първото полувреме. Момчил Цветанов се вряза по десния фланг и пусна към Джордан, но таранът от малкия пенал нацели страничната греда.

И след почивката Литекс започна по-активно, но добре групирани, варненци не оставяха пролуки за стрелба към Китанов. На оранжевите пък им липсваше креативност и повече прецизност в последния пас.Загорчич потърси промяна в предни позиции и пусна по двата фланга Ваюши и Асприля, след 70-та минута в игра се появи и Петър Златинов. Оранжевите натискаха, но времето неумолимо летеше, а така желания от домакините гол не падаше.В 81-та минута Асприля центрира, но Ваюши се забави малко и остана под топката и не можа да я насочи в мрежата. Усетили че могат да измъкнат нещо в този мач, гостите се прибраха и юнашки се хвърлиха да бранят точката. В 94-та минута Китанов спаси своите и с блестяща изява отрази опасен пряксвободен удар на Златинов.

4 коментара

  1. Във покера и живота е добре да започнеш със загуба / най-добре е да не е голяма/. КПД 100 няма!!!

    1. Защо имах чувството снощи, че този мач има нещо много общо с покера. Залог, например.

  2. Има и такива мачове. И най-великите футболни отбори правят грешки. Важното е ,че Литекс е отбор, който може да се класира тази година за участие в Евротурнирите.

  3. След тази издънка срещу най-слабия отбор в седмицата настроението става минорно. Играта не се получаваше, почти всички грешаха. Дано късмета е с тях в следващите мачове!

Comments are closed.