litex2807141PFC Litex

Литекс допусна втора загуба от началото на шампионата, падайки с 0-2 при гостуването си на Локомотив в София. За разлика от досегашните си мачове, когато тотално надиграха противниците си, този път оранжевите не се проявиха в най-добра светлина и създадоха малко голови положения.

 

Наставникът Красимир Балъков направи известни промени във стартовата единайсеторкс. Албанецът Ваюши заигра като втори нападател, подпомагайки Джордан, докато на левия фланг с офанзивни функции се появи Иван Горанов. В защита не можеше да се разчита на наказания Менди и като партньор на Бодуров в центъра на ариергарда бе предпочетен Божиков.

Домакините влязоха по-агресивно в мача и до десетата минута си създадоха 2 положения за гол. Първо Генов отне топката от Божиков и излезе сам срещу Баривиера, но стреля до гредата. Малко след това столичани нацелиха левия страничен стълб след удар от границата на пенала на Шехуди.

В 25-та минута напористата игра на Локомотив даде резултат, Ливраменто успя да прокара топката през куп бранители и плонжа на Баривиера, разписвайки се за 1-0. В ответната атака вратарят Митрев показа добри намеси и спаси последователно 2 удара на Ваюши и Иван Горанов. В 40-та минута Джордан надбяга железничарската защита и излезе сам срещу Митрев, но стражът предвидливо излезе и го блокира.

На полувремето Балъков засили нападателната мощ с Милчо Ангелов, който заигра в тандем в предни позиции с Джордан. Четвърт час по-къдно като резерва влезе и Омар Косоко, а след това и Румен Руменов. Темпото на игра обаче поспадна и интересните моменти и пред двете врати липсваха. Ловчанлии опитаха с дълги пасове да извеждат своите нападатели, но те на няколко пъти се озоваваха в положение на засада.

Железничарите нанесоха своя решителен удар в 79-та минута. Тогава Хиелтон проби от дясно и успя да подаде към Генов, който стреля от движение. Първо топката попадна в тялото на Бодуров, но при добавката играчът на Локомотив я довкара отблизо в мрежата за 2-0.До края на мача Литекс опита да натисне съперника, но домакините успяха да задържат своя аванс и да не допуснат изненади. В последните секунди Джордан изведен от Косоко, но той бе навреме настигнат и блокиран.

Локомотив Сф – Литекс: 2-0

 1-0 Ливраменто

2-0 Хиелтон

 

2-ри кръг на  “А” група, Градски стадион Ловеч, 3000 зрители,Гл.съдия:Ив.Соянов

Ж.к:Литекс: Асприля, Локомотив: Романов

Литекс: 31 Винисиус Баривиейра, 23 Иван Горанов, 13 Васил Божиков, 3 Антон Недялков (46′ Милчо Ангелов), 5 Николай Бодуров, 16 Страхил Попов, 93 Петрос Бумал, 14 Армандо Ваюши, 15 Кристиан Малинов (70′ Румен Руменов), 70 Данило Асприля (63′ Омар Косоко), 9 Уилмар Джордан

Локомотив: 1.Божидар Митрев, 16.Камен Хаджиев, 6.Александър Бранеков, 69.Елтон Дос Рейш , 47.Антонио Ливраменто (85′ – 88. Петър Димитров), 29.Ламжед Шехуди  , 33.Том, 26.Иво Иванов, 8.Румен Трифонов, 7.Даниел Генов (86′ – 23. Александър Манолов), 11.Владислав Романов (76′ – 77. Йордан Тодоров).

2 коментара

  1. За съжаление опасенията ми се оказаха оправдани-Балъков изобщо не става за треньор! При наличието на обигран отбор той започна безумни експерименти и резултатите са налице.С него Литекс ще продължи да радва всички противници и нищо добро не ни очаква, така че е необходимо ден по-скоро да бъде освободен.Последните треньори Заги и Йешиц бяха с класи по-добри!

Comments are closed.