litex2305151PFC Litex

Литекс направи невероятен мач срещу Лудогорец и спечели срещу шампиона с 4-2. Дербито бе белязано с много голове и обрат, който ловчанлии съумяха да реализират само за едно полувреме. Те не само стопиха пасив от два гола, но след почивката разгромиха съперника си. В герой на срещата се превърна нападателят Бьорн Йонсен, който заби хеттрик за успеха, едно попадение добави Пауло Регула.С успеха оранжевите заеха 3-то място във временното класиране с 51 точки, колкото има и втория Берое.

Наставникът Красимир Балъков направи няколко промени в основната си единадесеторка, продиктувани от сериозните кадрови проблеми в оранжевия лагер.Той не можеше да разчита на оперирания национал Илия Миланов и контузените Данило Асприля, Кристиян Малинов и Антон Недялков.Шанс в офанзивния вал като титуляри получиха Пауло Регула и Кирил Десподов, а възстановен от вирусно заболяване в състава се завърна Петрус Бумал.

 

Спазвайки европейски феърплей и поведение, ловчанлии направиха шпалир на шампионите от Разград преди излизането им на терена.Срещата обаче започна лошо за домакините. Още в 6-та минута те допуснаха лек гол.Разбъркване в наказателното поле позволи на Кишада да нацели напречната греда, а при добавката Мисиджан отблизо да открие резултата.В 20-та минута след корнер топката попадна неочаквано в Рафа, но той не можа да отправи удар и да изравни.

 

В ответната контраатака Мисиджан се озова сам срещу Баривиера , но би високо над гредата.Разградчани създадоха малко след това нова опасност, но този път Кишада не бе точен от десетина метра.В 32-та минута главният съдия спокойно можеше да отсъди дузпа в полза на Литекс за задържане на Кирил Десподов в пенала, но реферът посочи играта да продължи, което предизвика недоволството на публиката и футболистите в оранжево.

В 38-та минута Бьорн Йонсен изпусна отлична възможност да се разпише. Таранът направи невероятен рейд през трима противникови играчи, но излязъл очи в очи с Чворович, би встрани от вратата.В 42-та минута Бумал напусна сериозно контузен терена, а на негово място се появи юношата Александър Георгиев, за който това бе дебют в „А“ група.В даденото от съдията продължение на първото полувреме Лудогорец стигна до нов гол, след като Марселиньо получи пас отляво и отблизо разстреля Баривиера за 0-2.

На почивката в игра за оранжевите се появи Милчо Ангелов, който замени Кирил Десподов. В 48-та минута Бьорн Йонсен бе повален в наказателното поле и реферът Йорданов свири дузпа, която Пауло Регула хладнокръвно реализира за 1-2.В 64-та минута португалският халф опита силата на удара си от границата на пенала, но топката мина покрай страничната греда.Минута след това Регула центрира перфектно от фаул, снажният Йонсен се извиси над всички и с глава изравниза2-2.

В 68-та минута норвежецът изтърва да засече прострелно центриране на Страхил Попов, но в следващата атака Йонсен се реваншира и вкара за 3-2. Той направи добавка след удар на Руменов, при който Чворович с мъка изби топката.В 90-та минута Йонсен оформи своя хеттрик след пробив и асистенция на Страхил Попов, оформяйки крайното 4-2 в мача.

 

Литекс – Лудогорец 4-2

0-1 Върджил Мисиджан(6)
0-2 Марселиньо(45+1)
1-2 Пауло Регула(48)
2-2 Бьорн Йонсен(65)
3-2 Бьорн Йонсен(68)

4-2 Бьорн Йонсен(90)

 

31 кръг на „А“ група, Градски стадион Ловеч, Гл.съдия:Георги Йорданов

Литекс: 31.Винисиус Баривиера, 16.Страхил Попов, 5.Рафаел Перез, 13.Васил Божиков, 23.Иван Горанов, 93.Петрус Бумал (42-Ал.Георгиев), 88.Никола Колев, 10.Пауло Регула, 19.Румен Руменов(84-Георги Минчев), 99.Кирил Десподов (46- Милчо Ангелов), 11.Бьорн Йонсен

Лудогорец: 91.Иван Чворович, 80.Жуниор Кайсара, 27.Козмин Моци, 55.Георги Терзиев, 16.Браян Ангуло,18.Светослав Дяков, 23.Христо Златински(74-Вандерсон), 84.Марселиньо, 93.Върджил Мисиджан, 17.Даниел Абало(68-Александров), 11.Жуниор Кишада(55- Кишада)

2 коментара

  1. Липсваше само червената топчица на носа на съдията… Ако бяхте рекламирали правилно събитието, то сигурно можехте да напълните стадиона с любители на изкуството. Явно феновете на футбола не припознават това нещо като любимата си игра и празните трибуни го доказват.

    https://www.youtube.com/watch?v=SAosllTVj1Y

Comments are closed.