litex1312141PFC Litex

Литекс завърши 2014 година с убедителна победа над Хасково с 1-4. Оранжевите прегазиха новака в групата като гост и ще зимуват в четворката на временното класиране в „А“ група с равен брой точки с третия Локомотив Сф. Два гола за успеха вкара Уилмар Джордан, по един добавиха Пламен Гълъбов и Армандо Ваюши.

С оглед на изключително тежкия и разкалян терен, който бе подгизнал от поройните дъждове в региона през седмицата, логично техничен футбол не можеше да се очаква и двата тима без излишно опознаване се вкопчиха в здрава битка.

Ловчалии се адаптираха бързо към трудните условия и в първите десетина минути стигнаха до 2 удара на Джордан и Руменов, но стражът на домакините спаси. В 12-та минута след изпълнен корнер от Асприля, топката бе свалена от Божиков към Гълъбов и младокът от близо откри резултата.

В 19-та минута ловчалии можеха да покачат чрез Менди, който засече центриране от корнер, но би в аут. Секунди по-късно Ваюши се измъкна зад гърба на отбраната и опита от малък ъгъл да се разпише, но Банков изби.

В 23-та минута оранжевите изпуснаха нова 100%-ва възможност за гол. Руменов се озова сам срещу вратаря, елиминира го, но притичал бранител изчисти коженото кълбо от голлинията.

В 32-та минута обаче Литекс не сбърка и доведе нещата до 0-2 в своя полза. Пробив от дясно на Асприля завърши с прострелен пас в наказателното поле, където Джордан се размина, но после пък топката попадна във Ваюши и той прецизно я насочи в мрежата.

В началото на второто полувреме Литекс предреши края на мача с трети гол. В 52-та минута Страхил Попов центрира от дясно и Джордан с глава направи 0-3. Седем минути по-късно ловчалии вече имаха аванс от четири попадения. Отново колумбиецът Джордан попадна в прегръдката на съотборниците си, след като се възползва от перфектна асистенция на Ваюши и с удар от движение се разписа за втори път.

Въпреки, че си гарантира победата, Литекс продължи да атакува и да създава нови положения. Такива се предоставиха пред Джордан, Ваюши и Кирил Десподов, заради лошия терен още няколко опасни атаки пропаднаха в завършващата фаза. В последните секунди на мача домакините стигнаха до почетно попадение, дело на Димитър Алексиев, който се оказа най-съобразителен в меле пред Баривиера.

Хасково – Литекс 0:4
12′ Пламен Гълъбов 0-1
32′ Армандо Ваюши 0-2
52′ Уилмар Джордан 0-3
59′ Уилмар Джордан 0-4
90′ Димитър Алексиев 1-4

Хасково: Николай Банков, Вълчан Чанев, Костадин Ничев, Бейсим Бейсим, Майкъл Тевия, Мартин Райнов, Олег Шалаев, Георги Коруджиев, Димитър Алексиев, Дончо Атанасов, Петьо Николов
Литекс: Винисиус Баривиейра, Страхил Попов, Джаксън Менди, Пламен Гълъбов, Васил Божиков, Александър Цветков, Антон Недялков, Румен Руменов, Данило Асприля, Армандо Ваюши, Уилмар Джордан

1 коментар

  1. Браво момчета!Път за младите.

Comments are closed.