litex1409141PFC Litex

Литекс не срещна никакви проблеми и победи Хасково с 2-0 на своя стадион. Срещата премина при тотално превъзходство на оранжевите, които играха много дисциплинирано и сериозно, но изпуснаха още половин дузина попадения. Точни за успеха бяха Кристиян Малинов и Уилмар Джордан, а победата позволи на момчетата на Балъков да се изкачат на 2-ро място в класирането.Те отстъпват само с 1 точка на временния водач ЦСКА.

В състава на Литекс настъпиха известни корекции, продиктувани от здравословните проблеми на някои футболисти. На вратата застана младокът Александър Конов, който замени възстановяващия се от лека травма Баривиера. На левия фланг на отбраната се появи Васил Божиков, а отдясно се завърна изтърпелият наказание капитан Страхил Попов. В офанзивния вал заедно с Асприля, Косоко и Джордан, се появи и Армандо Ваюши, докато халфът Никола Колев пропусна срещата заради контузия.

Литекс награби съперника си от първата минута, търсейки ранен гол.Няколко опасни атаки и центрирания обаче не завършиха с точен удар към вратата.В 14-та минута Ваюши опита с глава отблизо да вкара, но Боян Пейков сигурно изби.В 26-та минута стражът се намеси малко неубедително, но Джордан не съумя да се възползва и стреля над гредата.

В 33-та минута ловчанлии изтърваха отличен шанс.Омар Косоко се озова сам срещу Пейков, но не можа да го преодолее.След корнера и бранителят Гълъбов опита с глава да се разпише, но вратарят на гостите спаси. В 35-та минута Литекс най-после откри резултата. След разбъркване в наказателното поле, топката попадна в халфа Кристиян Малинов, който с плътен шут от границата на пенала вкара за 1-0.

В 41-та минута отлично взаимодействие между Джордан и Ваюши завърши  с втори гол.Колумбиецът свали топката към своя съотборник, който веднага след това прецизно го намери и Джордан технично прокара топката в мрежата за 2-0.

И след почивката Литекс продължи с натиска си.В 54-та минута Ваюши изведе Асприля, който шутира силно , но вратарят Пейков прояви рефлкс. Последваха още опасности, а в 65-та минута топовен шут на Косоко профуча над горната греда.Джордан пък се засуети преди да стреля и друга сериозна атака пропадна.

В 78-та минута Ваюши и Милчо Ангелов матираха защитата на Хасково, но  албанският национал от точката на дузпата би над напречната греда. В игра като резерва освен Ангелов, се появиха и младоците Руменов и Георги Минчев.Литекс определено имаше желание да направи успеха и още по-изразителен и за малко да успее, но тупалка на Страхил Попов по диагонала премина на сантиметри от сглобката на гредите.До края пък хасковлии не допуснаха изненади пред вратата си

 

Литекс – Хасково 2-0

 1-0 Кристиян Малинов(35)

2-0 Уилмар Джордан(41)

8-ми кръг на “А” група, Градски стадион Ловеч, 1000 зрители,Гл.съдия: Г. Давидов

Ж.к: За Литекс, За Хасково:Атанасов

Литекс: Конов, Стр.Попов, Менди, Гълъбов, Божиков, Бумал, Малинов, Ваюши, Асприля(77-Руменов), Косоко(72-Ангелов), Джордан(81-Минчев)

Хасково: Пейков, Крумов, Скерлев, Ничев, Кямил(46-Хубенов), Райнов(62-Ангелов), Лозев, Атанасов, Димитров, Димов, Велев(80-Плахов)