litex1208141Българският автомобилен производител стартира износ на автомобили за Румъния и разширява присъствието си на Балканите

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс” стартира износ на автомобили за Румъния. Вчера в северната ни съседка бе подписан договорът за сътрудничество с румънския вносител Alexandros Motors.

Това е поредната крачка към разширяване мрежата от партньори на „Литекс Моторс” в Централна и Източна Европа и утвърждаване на марката Great Wall. Автомобилите произведени в България,вече се предлагат в Италия, Македония и Сърбия. Компанията очаква значителен ръст на продажбите зад граница, като планира и сериозно навлизане на пазарите в Словакия и Унгария.

От румънската компания оценяват като ключово партньорството си с „Литекс Моторс” и възможността да наложат автомобилите Great Wall, които отговарят на всички изисквания за вредни емисии на ЕС и предлагат отлично качество на достъпни цени, подходящи за европейския пазар. От особено голяма важност е и близостта на производителя до точката на продажба – доставката на превозните средства ще се извършва в много по-кратък срок, което е важно предимство за крайния потребител, коментират от Alexandros Motors. Това споразумение поставя нов етап в развитието на европейския автомобилен пазар, допълват от румънския вносител.

litex1208143„Литекс Моторс” ще стартира износа за Румъния с модерния SUV автомобил Great Wall H6 и надеждния пикап Steed 5, като и двата модела ще се предлагат с бензинови и дизелови двигатели. Мрежа от 20 дилърски предствителства, разположени в най-големите румънски градове, ще осигурява дистрибуцията и поддръжката на автомобилите произведени в България.

Alexandros Motors има дългогодишен опит в дистрибуцията и продажбата на нови и употребявани автомобили. Румънската компания е ексклузивен представител на King Long – автобусен производител и Shangli – производител на мотокари.

Сътрудничеството между „Литекс Моторс” и Alexandros Motors щедоведе до значително увеличение на дела на SUV автомобилите и пикапите на румънския пазар и едновременно с това ще засили присъствието на автомобилния производител в Централна и Източна Европа.а

3 коментара

  1. Гриша Ганчев не обича Ловеч. Той обича Минчо Казанджиев и Корнелия Маринова.

  2. Смърт за комунистическата фирма литекс, смърт за гриша ганчев. Съдраха ви кожите тия изроди комуняго-демокрадски, а вие продължавате да им правите поклони.

  3. http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/08/12/2360516_liteks_motors_zapochva_da_iznasia_za_rumuniia/
    ”По неофициални данни продажбите на “Литекс моторс” за миналата година са 672 автомобила.”
    Всяка автомобилна компания, уважаваща себе си- изнася данни за своите продажби, което е един вид реклама на продукцията. Литекс- не! Ако съдим по тези данни, то в за завода се сглобяват по 2 (ДВЕ) коли дневно!! Бутикова кола, як конкурент на марки, които се произвеждат и сглабят ръчно, като Ролс-Ройс например. И някой с икономическо образование може ли да ми каже каква ще е печалбата, чиста, от тези 2 коли дневно, за да се покрият сумите, вложени в един автомобилен завод?

Comments are closed.