litex1112131PFC Litex

Литекс и ЦСКА не можаха да се победят в здраво и оспорвано дерби, изпълнено с много битка по целия терен , но без много интересни ситуации и голове. В иначе динамичния мач двата тима се стараха и хвърлиха доста усилия, но така и не успяха да намерят верния път към противниковите врати. Спечелената точка все пак позволи на оранжевите да оглавят класирането след 22-ия кръг. Те имат равен брой точки с Лудогорец, но срещата на разградчани бе отложена за пролетта.

Златомир Загорчич имаше само една въпросителна около  титулярния си състав, свързана с това , кой да замени наказания албанец Армандо Ваюши. На  левия фланг на офанзивния вал бе преквалифициран Миро Манолов, докато Момчил Цветанов заигра в дясно.Да окаже морална подкрепа от трибуните бе дошъл бившият играч на тима Георги Миланов, сега футболист на московския ЦСКА.

Срещата започна оспорвано и открито от самото начало. Оранжевите на няколко пъти нахлува опасно в зоната покрай пеналта, но без реално да застрашат М’Боли.Първата идеална възможност се предостави пред Васил Божиков в 37-та минута, но той като че ли не очакваше топката да попадне при него и от близо би над гредата.До края на полувремето  и пред двете врати не се създадоха други чисти положения.

Литекс излезе след почивката още по-настървен да гони успеха.В игра се появи и техничният Петър Златинов, а ловчанлии натиснаха съперника си в неговата половина. Няколко добре замислени атаки обаче пропаднаха заради грешка в последния пас или бяха спрени с тактически нарушения.Контрите на гостите пък бяха парирани успешно още преди наказателното поле и Сидибе, Милисавлевич и Гъргоров не можаха стрелят към Александров.В 78-та минута Страхил Попов опита силата на своя шут по диагонала, но М’Боли сигурно спаси.

В 86-та минута ЦСКА без малко щеше да стигне до късметлийско попадение, но Александров прояви невероятен рефлекс и изби рикошет от крака на своя съотборник Миро Манолов. В последната минута и оранжевите стигнаха до едно меле пред вратата на червените, но бе отсъден фаул. В даденото от съдията продължение се стигна до неприятна ситуация, при която сериозно пострада младокът Антон Недялков след сблъсък с Милисавлевич. Играчът, който видимо изпитваше сериозна болка, бе изнесен с носилка.

 

 Литекс – ЦСКА 0 – 0

22 кръг, Градски стадион Ловеч, 2000 зрители, Гл.съдия Вихрен Манев

Ж.к: За Литекс-Ил.Миланов, Божиков, За ЦСКА-Янчев, Попов, Марсиньо

Литекс: 30.Александров , 16.Попов , 18.Миланов-к , 3.Недялков , 4.Божиков , 6. Славчев , 21.Цветков 10.Джазула (46- Златинов) , 77.Цветанов (78-Руменов) , 11.Манолов , 9.Джордан(90-Минчев)

Ст.треньор: Златомир Загорчич

ЦСКА: 92.Мболи, 37.Фо-Поре, 19.Попов, 14.Илиев (к), 6.Менди, 5.Янчев, 10.Марсиньо (78-М.Петров), 18.Чочев, 11.Милисавлевич (90+3 Косоко), 23.Гъргоров, 7.Сидибе (82 – Кировски)

Ст.треньор: Стойчо Младенов

4 коментара

  1. За глупавото ми приятелче- този мач може и да не си го гледал, аз обаче бях на стадиона в Подуене ( отишъл да подкрепя български отбор в мач от международен турнир) на първия мач (0:0), а този го гледах с интерес и надежда, че бг отбор ще бие в евротурнир. Ами не стана, По-скоро накрая стана тя една… Тогава нормалните хора прозряха истината за говеждия о(т)бор и той е обявен за евроидиот. 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=9JHPV2zfy8o

  2. Не мога да се побера в кочината, глупавото ми. Много съм папкал.

  3. тлъстак марш в кочината, “прасетата” са футболните идиоти на европа

  4. “В 86-та минута ЦСКА без малко щеше да стигне до късметлийско попадение, но Александров прояви невероятен рефлекс и изби рикошет от крака на своя съотборник Миро Манолов. ” IDIOTS – Атаката на ЦСКА по левия фланг бе страхотно изпълнена, дори ледената кора не успя да попречи за пробива и центрирането, паниката на играчите на Литекс в защита едва не доведе до автогол.
    Иначе слаб и скучен мач, премръзналите зрители на трибуната около мен не останаха доволни. Вероятно студът и състоянието на терена имат вина за това да не се получи нещо повече от безцелно блъскане на топката. Единственият хубав момент в мача бе влизането на Марто Петров. Всяко негово отиграване водеше до голова атака (за сведение на автора на коментара за мача – това се нарича МАЙСТОРСТВО, а не късмет). А постъпката на Илия с ритането отзад на надбягалия го “дядо” Петров бе грозна и един червен картон не би бил незаслужен.

Comments are closed.