litex712141PFC Litex

Литекс постигна важна победа в шампионата, надигравайки на свой терен Славия с 2-0. В динамичния и интересен мач оранжевите наложиха волята си на терена с попадения на Данило Асприля и Румен Руменов, а успехът им позволи да се завърнат в челната тройка на временното класиране.

Наставникът Красимир Балъков не можеше да разчита на двама от основните си халфове – Кристиян Малинов и Петрус Бумал, които пропуснаха мача поради наказание. Възстановен от травма на фланга се завърна Армандо Ваюши, а в средата на терена отново бе гласувано доверие на Антон Недялков, който си партнираше с Никола Колев и Румен Руменов.

В 11-та минута гостите за малко не откриха резултата. След пробив от ляво на Манзоро, нападателят Радо Василев се озова непокрит на малкия пенал, но направи фрапиращ пропуск и не уцели опразнената врата.

Литекс се активизира и в 26-та минута поведе с 1-0. Първо пробив на Страхил Попов завърши с центриране към Джордан, но стражът Петков спаси ударът с глава от упор на тарана. Секунди по-късно с точен шут от 20-ина метра Данило Асприля технично оплете топката в мрежата.

В 41-та минута Божиков центрира в наказателното поле, но Джордан би над гредата. Малко след това Баривиера предотврати изравняването с отлична намеса срещу излезлия очи в очи с него Манзоро.

В 47-та минута Ваюши направи продължителен слалом в наказателното поле, излъга 3-ма от белите, но се забави с удара и опасността пропадна. В 54-та минута ловчанлии отново ликуваха. Джордан излезе зад гърба на отбраната и пусна топката към вратата, където от съвсем близка дистанция Руменов я засече и покачи на 2-0.

Мачът се отвори. И двата тима не спряха да атакуват. „Белите“ също поглеждаха към вратата на Баривиера, но бразилският страж и защитата пред него не допуснаха изненади. В 70-та минута диагонален шут на Джордан бе избита с рефлекс от Петков, после шанс да вкара се предостави и на резервата Десподов, но той би в аут.
Литекс – Славия 2-0
1-0 Данило Асприля (26′)
2-0 Румен Руменов (54′)

Литекс: Винисиус Баривиейра, Васил Божиков, Антон Недялков, Джаксън Менди, Пламен Гълъбов, Страхил Попов, Румен Руменов, Никола Колев (Цветков – 61′), Армандо Ваюши (Ангелов – 69′), Данило Асприля (Минчев – 78′), Уилмар Джордан
Славия: Георги Петков, Димитър Везалов, Цветомир Панов, Диего Фераресо, Касаи Кристиан, Душан Савич (Бурзорг – 68′), Станислав Генчев (Янков – 75′), Владимир Семерджиев (Бижев – 85′), Карлос Фонсека, Джереми Манзоро, Радослав Василев