litex3030131PFC Litex

Голово шоу в оранжево подпечата убедителната победа на Литекс срещу Ботев Враца с 5-1. Ловчанлии играха вдъхновено и с настроение, и независимо ,че съперникът пръв успя да поведе в резултата, момчетата на Камата се развихриха и го разгромиха без проблеми. С два гола за успеха блесна Армандо Ваюши, по веднъж се разписаха още Георги Миланов, Исмаил Иса и кариоката Ванжер.С победата си Литекс продължава да окупира 3-то място във временното класиране, като разликата с вторият в подреждането Левски е само три точки.

Наставникът Христо Стоичков имаше известни кадрови проблеми за срещата.Заради контузии отсъстваха основни фигури като Йеленкович и Бодуров, наказан бе и Васил Божиков. В средата на терена шанс като титуляр получи Томи Костадинов, а с капитанската лента съотборниците си изведе Георги Миланов.

Двубоят започна вихрено и двата тима набързо си размениха по едно попадение.В 4-та минута гостите попариха оранжевите с гол на Атанасов, засякъл асистенция от ляво на Христов. Радостта им още не беше затихнала, когато националът Георги Миланов възстанови равенството с прекрасно изпълнен пряк свободен удар, с който препарира Чавдаров за 1-1.

Играта продължи открито и в динамично темпо.В 30-та минута ловчанлии покачиха резултата след гол на Армандо Ваюши. Нападателят Иса нахлу в малкия пенал, където топката му бе избита от стража на врачани.Тя попадна обаче в алабанеца и той съобразително я оплете в мрежата за 2-1. В продължението на първата част Литекс успя да вкара и трети гол.Томи Костадинов изведе чудесно Иса и таранът хладнокръвно се разписа за 3-1.

На почивката в игра като резерва се появи Ванжер да Силва. В 57-та минута бразилецът вкара и първия си гол с оранжевата фланелка.Георги Миланов открадна топката в центъра и напредна, след неговия пас Иса бе блокиран, а Ванжер хитро се възползва и от близо простреля Чавдаров за 4-1. Осем минути по – късно Ваюши вкара уникално красиво попадение с диагонален шут, при който не даде никакви шансове на врачанския страж.

В 68-та минута Симеон Славчев се пребори с половината отбрана на съперника и със сетни усилия успя да насочи топката към вратата.Играчите на Литекс започнаха да се радват за гола, но според решението на съдията се оказа, че футболист на Ботев е успял да изчисти коженото кълбо преди да пресече голллинията.

 

Литекс Ловеч – Ботев Враца 5-1

0-1 Атанасов(4)
1-1 Г.Миланов(6)
2-1 Ваюши(30)
3-1 Иса(45)
4-1 Ванжер(57)
5-1 Ваюши(65)
Литекс Ловеч: 1.Пиргов, 16.Стр.Попов, 18.И.Миланов, 21.Цветков, 3.Недялков (67 – Динчев), 6.Славчев, 15.Костадинов(46- Ванжер), 17.Г.Миланов (к), 9. Иса (63- Грозев), 10.Жуниор , 14.Ваюши

Ботев Враца: 21.Чавдаров ,22.Куанг, 20.Георгиев, 13.Маринов, 5.Висенте(46- Коконов), 11.Якимов(60- Тонев), 12.Савич 23.Велев(60- Валериев),7.Илиев (к), 19.Христов, 10.Атанасов

Градски стадион Ловеч, 1000 зрители

Съдия: Иван Кирилов, помощници: Пламен Георгиев, Дими Вълчев

3 коментара

  1. Абе аз мога да издържа, но доста народ поля оградите. За мъжката част на е проблем, но на трибуните присъстваха и доста дами…

  2. fee-faw-fum, ти футболен мач ли си отишъл да гледаш или да се облекчаваш в новите WC …

  3. Без милост и към малкото запалянковци, дошли на стадиона. Що за идиот заключи новите тоалетни и принуди запалянковците да се облегчават по оградата?

Comments are closed.