Троянската поетеса Лина Борджиева представя новата си книга „Затишия“ в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 27 март, четвъртък, от 17,30 часа. С музикални изпълнения на пиано ще участва дъщеря й Божидара Симеонова. Песни по стихове на поетесата ще изпълни Тодор Иванов.

linab2303141Жанина Илиева

В книгата си Лина Борджиева е избрала кратката поетична форма. Признава, че чрез своите „затишия“ се стреми да се озова „у дома”  – в онова универсално и истинно битие на душата, където  ще намери човекът решенията на своите трудни въпроси и изпитания тук на земята.

„Хората са уморени от своята надпревара със себе си. Имат потребност от тишина и покой, от пренареждане на душата, на паметта по отношение на личностните свои ценности и приоритети. Ако едно „затишие” успее да ги поведе към сърцевината на покоя отвътре, какво по-добро от това“, казва поетесата.

Лина е преподавател по български език и и литература, по психология и философия в Художественото училище в Троян. Член е на Съюза на българските писатели от 2005 година. Автор е на следните поетически книги: „Прекроена действителност”, 1994; „Светът ми е мълчание”,2001; „Над земните неща”, 2004; „До началото на Времето”, 2008;“ Библейски откровения” и „ Храм на пламъка“.