Лазерно шоу и голяма празнична заря ще отбележат финала на празничния ден за Ловеч 11 май. Те ще избухнат веднага след концерт-спектакъла на рок формация „Фондацията“, който ще се състои на пл. „Екзарх Йосиф I“ от 21 часа.

Празничният четвъртък е изпълнен с много събития. Началото е в 9 часа с Божествена света литургия и молебен за благоденствие в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на града.

От 11 часа пред храма е тържественото издигане на знамето на Община Ловеч, придружена с празничната програма. Тук ще бъдат и всички официални гости на града, включително делегациите от чужбина.

Церемонията по удостояване със звание „Почетен гражданин на Ловеч“ е от 12 часа в Драматичен театър Ловеч.

По-късно ще бъдат обявени и отличията за инвеститор и бизнесмен на годината.

Детският празник „Европа в моя град“ е от 17.30 ч. на сцената на крепостта, а спектакълът „Шоуто трябва да продължи“ на НМТ „Стефан Македонски“ е в салона на театъра от 19 часа.

Спортната програма започва от 15.30 ч. с щафетата „Пламъчета сини”. Участват отборите от училищата от Ловешка област, съставени от ученици от I-IV клас

От 16.30 ч. е щафетата „Ловеч 2017”, в нея участват отборите от училищата от Ловеч, съставени от ученици V-XII клас. Стартът е на бул.”България” (от пресечката с ул.”Ал. Стамболийски”), а финалът на бул.”България” (зад сградата на Областна администрация). Награждаване на победителите в двете щафети е в 16.30 ч. на площад „Екзарх Йосиф I“.