В РУ Ловеч са образувани две бързи производство: срещу И.И.-45 годишен, който е управлявал товарен автомобил “УАЗ” след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,42 промила и срещу С.Т.-37 годишен, който е шофирал с над 1,2 промила алкохол.

Криминалисти от РУ Ловеч установиха и задържаха К.Н.-42 годишен от гр.Угърчин, който на 08 февруари от частен дом в с.Лешница е отнел ел.инструменти, ел.удължители и неустановен брой контактни ключове за леки автомобили. В хода на процесуални следствени действия, в жилище обитавано от угърчинецът полицаите са открили и ловна пушка надцевка, модел “ИЖ 27м” – 12калибър и патрондаш с 22 бр. патрони за нея.

Установено е че оръжието и боеприпасите са обект на кражба от частен дом в с.Малиново, извършена в периода от 27.01 до 30.01.2017 г.

К.Н. е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч и работата по случая продължава.

На 08.02.2017г. в с.Български извор след получен сигнал е спрян за проверка лек автомобил «Опел» управляван от Н.Н.-24 годишен от с.Галата. В джоб на яке е намерена и иззета метална запалка, при разглобяването на която са открити 10 хартиени опаковки със съдържащо се в тях бяло прахообразно вещество, с общо тегло около 1 гр. Пи направения полеви тест веществото е реагирало на амфетамин. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство.

На 08.02.2017г. в РУ Троян е образувано бързо производство срещу Р.Я.-39 годишен от гр. Троян, който е управлявал МПС без да притежава свидетелство за правоуправление и в срока на изтърпяване на наказание за същото нарушение .