9. Антон Долапчиев - 11 МИРДаниела Коларова

Народният представител Антон Долапчиев подарява на любителите на четенето в Ловеч Къщичка за книги. Тя ще бъде монтирана на алеята „Башбунар“ и ще е отворена 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Очаква своите читатели – малки и големи, от 28 юни, когато стартира и Лятната читалня на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“.

Инициативата се реализира съвместно с община Ловеч. Основните й цели са насърчаване на грамотността и любовта към четенето чрез безплатен обмен на книги, както и изграждане на чувство за общност.

„Вземи. Прочети. Върни” е мотото на къщичката. Тоест от нея всеки може да си вземе книга, да я прочете и сетне да я върне.  Както и да дари. Първите книги са дарени от народния  представител и доброволците на библиотеката.

В Лятната читалня на библиотеката за шеста поредна година посетителите на алеята „Башбунар“ ще имат възможността да прегледат на място заглавия от централната и регионалната преса – списания и вестници, както и да се посветят на книгата и четенето.  През целия летен сезон всеки вторник и четвъртък от 10 ч. до 12 ч. за родители, отишли с децата си, доброволците на библиотеката ще се превърнат в аниматори и първи помощници. Заедно с тях деца и възрастни ще могат да апликират и рисуват, да се разходят в приказния свят на любими литературни герои, да участват в различни занимателни игри.

В първия ден на Лятната читалня в четенето и забавлението ще се включи лично и Антон Долапчиев.