Движението на МПС по пътя Ловеч – Скобелево е забранено и така затворените междуселищни отсечки в община Ловеч вече са осем. По-рано днес, 7 януари, бяха затворени пътищата между Ловеч – Баховица, Ловеч – Лисец, Ловеч – Горан, Баховица -Лисец, Баховица – Славяни, Горан – Владиня и Тепава – Брестово.

Причината е силното снегонавяване, образуването на преспи и работата по изваждането на няколко закъсали коли.

Обстановката е динамична и сложна, времето не е подходящо за пътуване с кола.

Призовават се водачите на МПС да спазват Закона за движение по пътищата, да внимават за поставените знаци за временно ограничение на движението, да бъдат дисциплинирани и да не пречат на снегопочистващите машини.

Няма информация за бедстващи хора и други закъсали автомобили.

При нормализиране на обстановката, след спиране на вятъра и снегонавяването, пътищата ще бъдат почистени. За отваряне на движението ще бъде подадена информация на сайта на Община Ловеч http://www.lovech.bg/ и до медиите.

5 коментара

  1. И къде са тези навявания, като снеговалежа е спрял още вчера следобяд? Просто пътищата не са почистени, за да влезем и ние в сценария за бедстващи. Още преди 3 дни АПИ заявиха, че ще затворят третокласните пътища и го направиха.

    1. Госпожо Петрова ,грозно е това, което говорите! Председател съм на кметския съвет към Кметство с. Скобелево! В 7.00 ч снегорините минаха и изчистиха пътя към селото. В 9 часа, обаче пътя беше затрупан от навявания. Аз подадох сигнала към община Ловеч, защото пътя беше непроходим и опасен.Един автомобил излетя от платното и само щастливата случайност, че в този участък няма дървета, предотврати по – сериозен инцидент!Други два автомобила закъсаха в преспите и едвам ги измъкнахме !Около 10 часа беше взето решение пътя да бъде затворен!Не ме вълнуват никакви сценарии , а единствено живота и здравето на моите съселяни! Считам, че беше взето единственото правилно решение!

  2. https://www.videoblocks.com/video/blizzard-snow-drifts-high-and-wind-in-severe-snow-storm-on-cold-winter-day-dceetog/
    А бе Бай Хуй! На ББ викам Павлине , не на теб.
    Поне две зими помня ни лъжеш, че “щели да ловят снежинките във въдуха”?! За това си бил платил, с нашите пари!!!
    А бе калъф, ето ти истинска зима! Не лъжи хората, че някой ти повярваха!
    С природата е невъзможно да се бориш!
    Обясни с думи прости, че до като духа е безсмислено да чистиш пряспата от пътя – след 5 минути тя пак си е там, Ако не си се подготвил предварително да я държиш извън пътя. А ти не си се подготвил (то за какво ли си подготвен – некадърник такъв!)
    На клипчето се вижда добре, сняг няма а пряспа има!

  3. Кирил Георгиев
    А кой трябваше да направи снегозадържащи пояси.По тези места от години се знае,че навява преспи.Някога имаше и снегозащитки.Но сега……”Зимата е под контрол!”Ха-ха-ха!
    И не времето,а “почистването и подържането” на пътищата не е подходящо за пътуване с кола.
    Е щом не може с кола…..ще пътуваме с вертолети!Някои го правят и ги снимат!

Comments are closed.