spirki11111314Павлин Иванов

Преди дни мой приятел живеещ в нормална държава каза: „И какво, ще чакате германците, австрииците, испанците да си съберат данъците, за да си оправите градът ли?“

Години,  години, години, няма КОЙ да отговори на един толкова наглед прост въпрос. Нито избраният за кмет вече 3-ти мандат Минчо Казанджиев, нито Председател Тихолов – символ в буквален и преносен смисъл на местното самоуправление, нито съветниците, нито някой друг, имат отговор на въпроса. Ако имаха, всеки ловчалия и гост на града щеше без проблем да се ориентира в нещото наречено „градски транспорт“. Днес,  дори на мен ми е трудно.

Точно за това, в петък, направих обиколка на част от града по маршрута на градските автобуси. От снимките прозира бруталната действителност. Но нея, действителността, няма нужда да ви я обяснявам, защото всеки един от вас я вижда с очите си.

spirki11111313Ще започна от най-абсурдното място, на което човек може да си представи, че трябва да има спирка – площад „Автогара“. Абсурдно е, защото вероятно кмета Казанджиев не предполага, че там трябва да има спирка! Като доказателство, в този район, няма и следа от някакъв обозначителен знак, нито от конструкция на спирка. За да разберете къде трябва да чакате, трябва да питате. Кого – ако има някого наблизо. Ако няма, обикаляте докато ви дойде акъла за следващите избори.

Там, където вероятно трябва да има спирка, няма знак, няма разписание, няма нищо!

Ако си мислите, че само на това важно място няма спирка и информация, сте в дълбока заблуда!

spirki11111311Пред „Спартаците“ вероятно трябва да има спирка. Това, което се вижда е, че има някаква несмаслена пейка. За тези, които не са от Ловеч, „Спартаците“ са точно в центъра на града!

Как хората разбират къде трябва да чакат, лично аз няма отговор. Още по-трудно ми е да разбера кога точно ще дойде някакъв транспорт. А за това като дойде автобус, накъде ще отиде, предполагам трябва да се ползват услугите на гледачка.

Всъщност най-трагичното е, че в целият град няма НИТО ЕДНА годна спирка или ако има, поне аз все още не съм я открил.

В целият град спирките имат типичният постсоциалистически вид – някаква железария, доста често накичена с некролози, без НИТО ЕДНО разписание!

spirki11111310Идва зима, дъждове, сняг. Къде ще чакат ловчалии автобус? Как ще разберат какво е разписанието? Защо всичко това е така дълги, дълги, години?

Къде са кмет, администрация, Общински съвет?

Защо има пари да се платят 800 000 лева глоба, а няма пари за спирките? Кое е по-важно?

Писна ми от въпроси без отговор! Писна ми от констатации без поне малък намек за решения!

Все чакаме да усвоим пари по някой проект за да бъде приведен градът ни в нормален вид.

По този повод мой приятел живеещ в нормална държава каза: „И какво, ще чакате германците, австрииците, испанците да си съберат данъците за да си оправите града ли?“

Нищо не можах да му отговоря!

 

10 коментара

  1. Че е щастие, щастие е. Ама рядко…

  2. Ало, Илиян Илиев, да ходиш до си управляваш ВиК и да не пишеш по форумите. Още повече за Корнелия. Тя е щастието, каза Банкерът.

  3. Един виц за цялата рода Илиеви:
    Питат Радио Ереван:
    – Какво е щастието?
    – Съчетание между крепко здраве и слаба памет!

  4. Павлинчо спирките не са в това състояние от сега! Предишната председателка Корнелия Маринова дали направи нещо по този въпрос, че се атакува текущия председател?!?!?!?!?

  5. Ами така е то, като държавата е пълна с олигофрени няма да има други спирки освен строшени или изчезнали. Едни рушат, други крадат, трети не им пука ако щеш в гащите да им се изсереш. То затова няма да я бъде тая държава, не защото не се отделят пари, ами защото тези пари или се крадат, или се прави нещо супер некадърно с тях което бързо се руши, или пък ако е нещо хубаво ще дойде някой на сила да го строши, и още много други пък ще се правят че и със строшено им е добре. Защо ли – ами скотове братче, скотове, държава от скотове. Не народ, а мърша. А тези дето трошат нали имат родители, братя, сестри, учители, и т.н. – и какво значи – ами всички тези родители, и т.н. или са същите като трошачите, или са се провалили в най-важната мисия в живота си, да създадат добри хора. А защо ли са се провалили – ами както казах скотове, не може всеки да гледа парчето хляб, само едни пари да оцелява, всичко да е все пари, и как после ценности да има. Та това е то – строшени спирки, строшени души, умрели хора, пустош в тая държава – и в пряк и в преносен смисъл.

  6. Много жалко,Невандал нищо не сте разбрал от написаното,но то е ясно защо-личи си по стила на писане(извинете,ако съм ви засегнал)

  7. Айде като сме виновни ние, да разпуснем полицията и общината, да хващаме гегите и бой по вандалите!
    Гражданино, само ме подсети, кога точно да ходя да следя вандалите. Преди да отида на работа или след това. По време на работа, работя и не мога да върша на другиго работа.
    Аз пазя създаненото, не руша нищо. Сега трябва да нарамя пушката и да ходя да го пазя от некви идиоти ли?
    Ще ме накараш да ходя и да събирам данъците на тези, който не ги плащат.
    Да ходя да чистя улиците, щото навсякъде е мръсотия.
    Искаш сигурно аз да залавям и престъпниците?
    За какво да си плащам данъците тогава? Ай …

  8. Защо виним тези , коите сме избрали, а не се огледаме около себе- виждайки вандалите рушащи и драскащи върху това,което е създадено с нашите пари и не ни пука-ЗАЩО СМЕ БЕЗГЛАСНИ,ЗАЩО СМЕ СЛЕПИ И ГЛУХИ,ЗАЩО ГО ПОЗВОЛЯВАМЕ , това са нашите пари никой не ни е виновен-огледайте се около вас-вижте,ако искате и можете,бъдете активни пазете онова,създаденото с нашите пари и с парите на нашите родители за да остане и за вашите деца.Срам ме е …

  9. Ние сме ги избрали, кои е виновен според вас, те или ние????????????????????????????????????????????????

  10. Макар, че цялата държава е в окаяно положение, сигурно е, че няма друг град с подобно състояние на спирките! Бездействието на общинската администрация е фрапиращо и непонятно! Може би всичко започва от кмета, който често обича да се прави на клоун и не е в състояние да нареди с твърда ръка каквото и да е.
    Добре би било да се снима и пресечката между улиците “Димитър Пъшков” и “Никола Петков”, където спират автобусите от Троян и от други направления. Тук хаосът е пълен, не може да става и дума за спазване на правилника за движение и общинските наредби.Липсва каквато и да е хоризонтална маркировка, а през пресечката постоянно преминават ученици от езиковата гимназия и още много други граждани.Автомобилите се спират и паркират безразборно, тротоарите са заети, автобусите са принудени да спират по средата на улицата.
    Заслужава да се снима и показва като мостра за незаинтересованост и бездушие и входа на покрития мост откъм Вароша.Точно до вратата са изкъртени и разхвърляни павета, образувала се е дупка и това положение е от години.Тук много пъти са минавали и кметът и заместниците му и съответните чиновници и отговорници без да им направи впечатление.А покритият мост е символът на града!

Comments are closed.