inaksokemt1811141ОБНОВЕНА със списъка на издадените разрешителни от кмета Казанджиев, предоставен на “Ловеч днес” от съветника Иво Райнов

Павлин Иванов

Прекалено много пъти съм писал по темата за унищожаването на централната градска част от тежките автомобили извършващи инкасова дейност. Многократно съм алармирал, че срещу стотина лева годишно, тежките автомобили ежедневно изпочупват и без това малкото останали здрави плочки на пешеходната зона.

Изгубил съм надежда, че проблемът струващ ни стотици хиляди левове, ще влезе в полезрението на Община Ловеч и Общински съвет. Месец след месец, година след година, управниците ни и ние като население, единствено наблюдаваме целенасоченото унищожаването на ловешкия център.

Чрез публикациите си поставях различен фокус, от това, че пешеходната зона не е магистрала и блиндираните автомобили са опасни за пешеходците, до това колко струва разрушението, което всички ние ще платим чрез данъците си.

Не можах да предизвикам по никакъв начин нито вашето внимание, уважаеми читатели, нито вниманието на управниците ни.

inkaso1811142Днес, в пореден опит да ви накарам да разберете, че всички ще платим стотици хиляди лева за ремонт на ловешкия център, ще ви съобщя, че не всички газещи центъра на Ловеч имат дори разрешение от кмета или тъй наречения пропуск.

Това на практика означава, че десетките служители на СКОРС (общинска полиция), десетките служители в Община Ловеч, не контролират по никакъв начин достъпа на тежките машини в центъра на нашия град, а именно в пешеходната зона, следователно, отказват да опазват общинската собственост.

Ще си позволя да използвам един цинизъм: „Всичко в този град, в последната година на управление на този кмет и тази администрация, отива на изуй гащи“

За съжаление тук приятелски бизнес интерес няма, което предпоставя нищоправене, а това води до разруха и дебела сметка за нас, ловешките граждани. За пореден път!

16 коментара

  1. Инкасо автомобила на ДСК транссекюрити всеки божи ден около 18 часа минава покрай РДВР и обикновено бързайки с мръсна газ продължава на слалом между пешеходците покрай училището и слиза през бордюрите покрай бившия магазин на Врачански. Това нормално ли е? Що не се върне обратно по същия път, а? След като имат разрешително и дай да мачкаме наред. А за господата от VIP security, които обикалят също абсолютно всеки божи ден да зареждат Уникредит банк по обяд обикновенно ще помоля Кмета да вземе мерки и да предупреди служителите си от СКОРС да знаят,че като им се обади гражданин по телефона със сигнал за това, че нямат разрешително за движение по центъра и да дойдат да ги предупредят да не трясват телефона с мотива, че това не било вярно и че и тази фирма имали разрешително за движение. Горният документ потвърждава факта че нямат! И не е ли редно Кмет Казанджиев МинЧо да вземе отношение срещу тази фирма! Служителите като им кажеш с жест що дирят тука ми сочат пушките си! Това нормално ли е Кмете?

  2. Един квадрат бетонни плочки е на цена минимум 20 лв. Тук не е включен труд, подготовка, фугиране и др., а само цената на самите плочки! Излиза, че най-скъпото разрешително за година 156 лв. компенсира цифром и словом едва 8 кв.м. нарушена плочки (без труд и другите необходими разходи)!
    Интересите на кого защитава Минчо според този ценоразпис?

  3. Г-н Райнов, обръщам Ви внимание ,че на основание чл.14, ал.1 от Наредба № 2 кмета на общината НЯМА правно основание да издава пропуски за движение на автомобили по пешеходна зона в централната част на гр.Ловеч, защото с разпоредбата на чл.14, ал.1 от Наредба № 2 – се ЗАБРАНЯВА движението и паркиране на превозни средства съгласно точки от 1 до 16 по цитираната алинея.
    Реда за издаване на пропуск за движение и престой на МПС в забранени зони е разписан в Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч чл. 53. ал. 1 т.15 до 15.6 :
    15. (отм., решение № 653/24.04.2014 г. , в сила от 02.06.2014 г.)
    15.1. За издаване на пропуск за движение и престой на МПС в забранени зони, извън случаите по т. 15, за зареждане на търговски обекти, за доставка на материали при ремонтни дейности и други подобни – срок 5 дни:
    еднодневен – цена 3,00 лв.;
    едноседмичен – цена 9,00 лв.;
    месечен – цена 18,00 лв.;
    шестмесечен – цена 90,00 лв.;
    годишен – цена 156,00 лв.
    15.2. За издаване на пропуск за движение и престой на МПС в забранени зони, извън случаите по т. 15, на регионалните представителства на държавните институции за изпълнение на служебните им задължения – срок 5 дни:
    еднодневен – цена 1,20 лв.;
    едноседмичен – цена 3,60 лв.;
    месечен – цена 7,20 лв.;
    шестмесечен – цена 36,00 лв.;
    годишен – цена 62,40 лв.
    15.3. За издаване на пропуск за движение и престой на МПС в забранени зони, извън случаите по т. 15, на Народните читалища, читалищните сдружения, вписани в публичния регистър към министерството на културата, за развитие на читалищното дело на територията на Община Ловеч, както и на религиозните общности и регистрираните им местни поделения, за осъществяване на своята дейност – срок 5 дни:
    еднодневен – цена 1,50 лв.;
    едноседмичен – цена 4,50 лв.;
    месечен – цена 9,00 лв.;
    шестмесечен – цена 45,00 лв.;
    годишен – цена 78,00 лв.
    15.4. За движение и престой на МПС в забранени зони на търговските дружества, в които Община Ловеч е мажоритарен собственик на капитала и на служебните автомобили на Община Ловеч за осъществяване на своята дейност – срок 5 дни, безплатно.
    15.5. За МПС със специален режим на движение, както и за специализираните автомобили на „В и К” ООД, „Овергаз Север” ЕАД – Ловеч, „ЧЕЗ Разпределение България” АД РЗ Ловеч и БТК-Ловеч, при извършване на пожарогасителни, аварийни и спасителни действия в забранени зони, не се изисква пропуск.
    15.6. (нова, решение № 653/24.04.2014 г. , в сила от 02.06.2014 г.) За специализираните автомобили на експлоатационните дружества по т. 15.5, за поддържане на техническата инфраструктура в забранени зони, се издават безплатни пропуски.

    Дали кмета е запознат и прилага правно нормативната уредба на общината при издаване на пропуски за движение и престой на МПС в забранени зони или издава пропуски без правно основание в нарушение на общинските наредба всеки сам може да прецени, но от горното писмо на кмета става ясно, че той е издал незаконосъобразно пропуски на основание чл.14, ал.1 от Наредба № 2 и следва да ги отмени.

  4. Преди седмица исках информация от кмета за издадените разрешения за движение в пешеходната зона. В отговора са посочени 6 юридически лица. Сред тях не е нито vip security (вижда се добре на колата), нито пък е Unicredit, чийто банкомат е обслужен. Прилагам отговора на кмета със списъка на разрешителните.

  5. бай онзи, изобщо не ме интересува какви са изискванията за банките! Айде да не им влизаме в положението, какво ще кажеш? Иванов е прав.Това е пешеходна зона, повтарям за дебилите ПЕШЕХОДНА! Има си там кмет полиция всякакви да му мислят от къде ще минават колите.Като си изведа децата не искам да ги газят коли и да ги хапят кучета, ясно. Изобщо не ме вълнува кой и как ще реши проблема. Аман от дупедавци и разбирачи които се искат да влизам в положението на банките. Те ме скъсват с лихви и такси, аз ще им влизам в положението,не си познал.

  6. Питам аз всички разбирачи /защото такива бол/ , които се изказват по темата – финансовите институции, които имат представителства / офиси / на пешеходната зона как да бъдат обслужвани от инкасо автомобили ако им се забрани влизането в пешеходната зона ? В разстоянието от училище Св.Св.”Климент Охридски” до Виенската,където свършва пешеходната зона има може би около 15 офиса на банки , в които както всички знаем се работи с пари , а финикийските знаци са магнит за всякакви типове. Определено никой не е запознат с изискванията на тема сигурност при инкасиране на парични суми – темата е много широка- или трябва да стане някой сакатлък в случай, че бъде забрането влизането на инкасо автомобили. Да се върнем на на заглавието на коментара – “Кучетата си лаем ………………. ” , като казахме кучета, определено смятам , че усилията на всички ни следва да бъдат насочени в тази насока – популацията на бездомни кучета , които заприличват на малки теленца определон са по голяма заплаха за живущите в града ни , отколкото инкасо автомобилите в пешеходната зона

    1. Тва в Мурзилка ли го чете?

    2. Ти явно си някой неособено имащ мозък в главата си събирач…кое е по важно: на банката 10К кирливи лева или моето здраве? А ако твоето дете се блъсне с колелото в някой от тези автомобили и се увреди, кой ще е виновен – то или идиотите каращи там, където не трябва. Ония тумбаци от ВИП Секюрити като са толкова ербапи, ходят оборудвани уж като американски военни (ама само уж) и са мега яките батки да си пренасят парите на ръце! Други МПС-та освен тях на пешеходната зона няма! Ще направим така че да нямате право и възможност да се движите там, където не трябва! Да си наемат офиси близко до разрешените за движение на МПС-та улици. Смешници. И като се движат по пешеходната какво да не би да се опазиха всички пари?? Колко автомобила ги обраха или инсцинираха техните обири…Инкасото не било пречка – а кой изпочупи плочките бе гибон, аз ли или редицата мпс-та дето се движат там?

    3. Онзи, за това трябва да са мислили банките, като са си наемали офисите! А за спазването на това центъра да бъде ПЕШЕХОДНА зона, общината и хората в нея трябва да си носят отговорността!!!

    4. А клиентите на тези банкови офиси как разнасят парите? Те не са ли подложени на риск? Ако всеки един клиент на тези офиси започне да спира пред тях с цел сигурност, то в какво ще се превърне пешеходната зона? Нали точно заради тях и съществуват банките.
      Винаги съм се чудил защо инкасо автомобилите спират пред Сити центъра, а не на паркинга до него, който е на почти същото разстояние от сградата.

  7. “Събирачите на пари” с тежките си коли изобщо не се съобразяват, като карат с виоска скорост в тъмната част на деня по счупените вече плочки от тях в центъра.Създават опасност и за пешеходците с наглостта си. Къде е родната полиция> А Кмета ни …?

    1. Много си прозД

  8. “Събирач

  9. По принцип често критикувам тук…статии като тази трябва да има – обективни и безпристрастни!
    Мен лично тази събота щеше да ме бутне белия бус на ВИП Секюрити – инкасо, който събира парите от СитиСентър-а. При опита ми за някакъв диалог двама баТки ме гледаха лошо от колата, без да слязат. Има и един бял цивилен бус Нисан ОВ 1082 ( по спомени, който е на човек имащ магазинче на главната). Този бус също често се движи по центъра… с какво право не знам. Зарекъл съм се следващия път като видя такъв наглец да се засиля с колелото и да се ударя в него! После ще видим по закон кой крив и кой прав. Задължително ще дам и максимално голям отзвук на събитието, викайки всички възможни национални медии.
    Мисля да алармирам и Господари на ефира, за целта трябва първо да си събера малко снимков материал.

  10. Е, нормално е. Онзи ден пред сградата на Общината, досами стъпалата, беше спряло триумфално едно лъскаво возило със софийска регистрация. Хората си слязоха като на паркинга пред тях си и отидоха да се срещат с кмета. 🙂

Comments are closed.