andreev1808141

Албена Йончева

Изключителен дарителски акт към регионална библиотека „Проф.Беню Цонев” и жест на родолюбие направи Красимир Андреев, известен в Ловеч учител по музика, диригент на ученически хорове, на читалищния хор „Панайот Пипков“, на формация за стари градски песни, на смесения църковен хор при катедрален храм „Света Троица“, композитор на популярната „Песен за Ловеч“ и на клавирни миниатюри за деца „Картини от Ловеч”, а през последните 10 години и изследовател на музикалното минало на Ловеч.

След всичките подарени през годините авторски трудове отдел „Изкуство” на библиотеката се сдоби и с музикален инструмент – пиано, лично закупено и подарено от г-н Андреев на 12 август 2014 г.

Новината се разнесе бързо сред децата, които и през лятото посещават библиотеката и помагат в лятната читалня. Сред тях има млади музикални таланти, които ще направят музикалните вечери на библиотеката още по-привлекателни и популярни.

С благодарност към нашия дарител ръководството на библиотеката пожелава на г-н Красимир Андреев все така бодър съзидателен дух и добротворчество.

4 коментара

  1. АДМИРАЦИИ!

  2. Поздравления за жеста г-н Андреев!

Comments are closed.