police2909141От ОДМВР Ловеч съобщават, че в РУ-Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е проникнал в апартамент в бл.213 на ловешкия квартал «Здравец» и е отнел два лаптопа “HP 15“” и сумата от 40 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ-Ябланица е образувано досъдебно производство по повод смъртта на двумесечно бебе. Детето е починало на 22 април, в дома си в с.Орешене. По трупа няма следи от насилие.

Регионална дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението»-гр.Ловеч

Брой регистрирани сигнали за произшествия: 4 бр.

– С преки материални щети: 1 бр.

–     В 06:24 ч. огнеборци от РСПБЗН – Тетевен са реагирали на сигнал за пожар в обитаема барака в с. Гложене, махала „Рупци“. Предполагаема причина за пожара е късо съединение в ел. инсталацията. Изгоряла е бараката, домашно имущество и техника. Спасени са три съседни сгради.

– Без нанесени преки материални щети: 3 бр.

–     В 11:10 ч. РСПБЗН – Ябланица гаси около 98 дка запалени сухи треви и храсти в землището на с. Добревци. Спасена е 30 дка смесена гора.

–     В 16:26 ч. РСПБЗН – Ловеч гаси запалени отпадъци в необитаема сграда на бул. „България“ № 17. Спасена е сградата.

  • В 21:03 ч. РСПБЗН – Троян гаси запалили се сажди в непочистен комин на ул. „Минко Марковски” № 13.

 

  • На 29.04.2015 год. от 10.00ч. на тренировъчното игрище на ФК Литекс ще се проведе районния етап от състезанието на Младежките противопожарни отбори «Млад огнеборец». Участие ще вземат отбори от училища на територията на община Ловеч. Организатор на този етап от надпреварата е РС ПБЗН-Ловеч