pokritmostlovechКметът е обществена фигура, която трябва да се вслушва.

Кметът е личност, поставяща обществените интереси над своите лични амбиции.

Кметът е интелект, призван да обединява гражданите, а не съзнателно да ги разделя.

Днес е важен ден за Ловеч. След броени часове ще се проведе поредната дискусия за бъдещето на Покрития мост в нашия град. В този дебат Ловеч е разделен единствено заради ненужното и с нищо непредизвиквано намерение за промяна на съществуващата визия на символа на нашия град.

Нечестната дирижирана подготовка за спечелване на служебна победа в предложения за дискусия формат не прави чест на нито един уважаващ себе си политик, за когото мнението на неговите съграждани е наистина важно.

Легитимирането на лична амбиция чрез използването на подставени лице и организации гарантирано води до лоши за общността резултати. Пример за това са „културните иновации“ без никакъв ефект, туристическите продукти без реално съдържание, реновираните обекти с лошо качество на изпълнение.

Не смятах да се намесвам в продължаващите дискусии за визията на символа на Ловеч – Покрития мост, за да не бъда упрекната в опит за „яхване“ на гражданското недоволство в качеството ми на кандидат за кмет.

Не смятахме да заявяваме и позицията на ПП ГЕРБ Ловеч извън мястото за дебати в Общински съвет, но не можем да си позволим повече толерантност към манипулативните, подмолни и недостойни похвати на Минчо Казанджиев и неговия екип!

От мое име и от името на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ Ловеч и съветниците от групата на ГЕРБ в Общински съвет, заявявам нашата твърда позиция:

Покритият мост трябва да остане в сегашния си външен вид – познат на цяла България като символ на Ловеч!

За да утвърдим тази наша позиция и за да представим в най-висшия орган на местното самоуправление – Общински съвет Ловеч, ясно заявеното мнение на подписалите петицията за запазването на Покрития мост, на инициативните комитети, внесли жалби и сигнали в различните институции и на ловешките граждани, несъгласни с исканата от Казанджиев промяна, ще предложим в предстоящото заседание на Общински съвет проект за решение за налагане на забрана за промяната на визията на Покрития мост.

Корнелия Маринова

общински ръководител на ПП ГЕРБ-Ловеч

3 коментара

Comments are closed.