kletvakmetobs124Тази сутрин в Ловчанското читалище „Наука“ се проведе тържествената церемония, на която клетва положиха новият кмет на община Ловеч Корнелия Маринова, избраните за общински съветници и кметовете на кметства.

Кметът Маринова получи от Казанджиев символите на местната власт – огърлицата-медальон и символичния ключ на Ловеч.

Корнелия Маринова е втората жена кмет, но първата пряко избрана от населението.

На церемонията присъстваха зам. председателя на Народното събрание Димитър Главчев, Ловчанският митрополит Гавриил, народният представител от 11 МИР Ловеч Антон Долапчиев.

След края на първото заседание на Общински съвет Ловеч, новоизбраният кмет Корнелия Маринова пое управлението на община Ловеч. Тя бе въведена в кметския кабинет от предшественика си Минчо Казанджиев. kletvakmetobs157Много здраве, сили, воля и енергия да продължите пътя за развитието на Ловеч, пожела Казанджиев на Маринова, като гарантира своето съдействие и като дългогодишен кмет, и като общински съветник сега. Той й подари стилна химикалка, с която „да подпишете първите заповеди и новите успешни договори“, и й връчи цветя и по случай днешния й рожден ден.

Благодаря за вниманието, отношението и посрещането, каза Маринова и заяви, че поема щафетата и отговорността за бъдещето на Ловеч, „отговорност, която усещам добре“.

Новият кмет бе посрещната от администрацията по българския обичай с хляб и сол – за здравето и успеха на ловчалии и общината. Идвам с положителни чувства, обяви Корнелия Маринова, от нашите общи усилия зависи с действена, ефективна и прозрачна администрация да направим така, че икономиката да се съживи, да създадем стабилна заетост, добро здравеопазване, младите да остават тук.kletvakmetobs146 Бих била щастлива, ако усещате удовлетвореност от това, което правим заедно, каза новият кмет. От своя страна, Маринова изрази уважение към Минчо Казанджиев за положения труд и за това, което предстои занапред, поднасяйки му цветя. От името на администрацията за годините съвместна работа и за стореното за Ловеч и екипа благодарност отправи към Казанджиев директорът на дирекция „Образование, култура и туризъм“ Димитрина Дренска. Тръгвам си с добри чувства към всеки от вас, убеден съм, че ще продължите да работите още по-добре и при г-жа Маринова, каза Казанджиев.

 

11 коментара

Comments are closed.