korneliqmarinova3009141– Г-жо Маринова, това е третата кампания, в която очаквате хората да ви изберат, и втората като кандидат за народен представител. С какво тя е по-различна от предишната?

– Всяка кампания има своите особености. На 12 май 2013 г., когато се проведоха предишните предсрочни избори за народно събрание, резултатът в област Ловеч за ГЕРБ бе 29.93%, само 1,21 % след БСП. Добре знаем, каква върховна манипулация бе извършена тогава от страна на нашите основни опоненти, които в деня за размисъл обвиниха абсолютно целенасочено и без никакви доказателства ГЕРБ с костинбродските бюлетини. Впрочем и съдът се произнесе вече по въпроса, но тази груба и мащабна кампания тогава имаше една цел – да отврати хората от изборите и те да не гласуват. Така или иначе обаче ГЕРБ отново стана първо политическа сила. Впоследствие

вотът на избирателя бе подменен и не закъсняха

протестите срещу мракобесното управление на БСП, ДПС и Атака,

новосъздадената тройна коалиция. Нещо повече – хората излязоха и останаха повече от година по площадите, защото цялостната политика на управлението бе силно компрометирана. Държавата потъна в нови дългове, не бяха изпълнени обещанията, с които БСП си присвои властта, погазвайки волята на хората. Няма нови работни места, няма обещаното увеличение на доходите, няма плащания по европейските програми, спрени бяха реформите във всички сектори. Всичко това бе видяно от хората въпреки медийното затъмнение. Знаете, премиерът използваше само задните входове, за да се скрие от народа, а телевизиите показваха всичко друго, но не и недоволството. И тук може би е основната разлика между отминалия вот за НС и предстоящия.

Хората усетиха как стабилното управление по времето на ГЕРБ бе заменено от пълен хаос и дестабилизация на институциите. Накрая никой и нищо не работеше. Подписваха се договори в 12 без 5, назначаваха се политически приятели и се уволняваха политическите опоненти, теглеха се нови заеми, които нашите деца и внуци ще трябва да изплащат години наред.

Докато ГЕРБ строеше, БСП, ДПС и Атака рушаха постигнатата стабилност.

Затова считам, че на тези избори хората ще бъдат по-решителни и убедени в избора си – никой – нито по-възрастните, нито младите, нито работещите, а и тези без работа искат да живеем в страна без правила, без институции, от ден за ден, без мисъл за утре.

Това е и причината днес като се срещаме с избирателите те да показват по-открито доверието си към нас и да ни декларират подкрепата си.

– С какво вие лично допринесохте за област Ловеч във вашия първи мандат, за да имат основание хората да ви повярват и този път отново да ви гласуват доверие?

– В 42-то НС не се чувствах комфортно – средата беше враждебна не само към нас като личности в НС, а към всичко, което ГЕРБ предлагаше и за което се бореше. И все пак докрай ние

не се отказахме да защитаваме нашите

позиции, да посочваме проблемите,

които предполагаше едно или друго прието от мнозинството решение.

През тази една година не спестих нито едно питане, нито един въпрос към министри от кабинета Орешарски, които чрез мен поставяха жителите на областта, не се отказахме с моя колега Николай Нанков да настояваме за повече средства за област Ловеч, лично аз се постарах да убедя колегите от ляво в безумията, които предлагаха в областта на образованието, отхвърляйки с лека ръка нашите разумни предложения.

Да, когато не си на власт е трудно, а в случая дори невъзможно да реализираш каквото и да било за своя регион. Може би затова е добре опонентите ни, които имаха всички лостове на властта, да дадат ясен отговор с какво се подобри животът на нашите съграждани след тяхното управление. Сигурна съм, че няма да има какво да отговорят.

На 5 октомври

гражданите трябва първо масово да гласуват, за да не оставим купеният

вот да определя бъдещето ни, и второ – да гласуват за ГЕРБ.

 

Защото няма никакво съмнение, че ГЕРБ ще бъде за пореден път първа политическа сила в страната, а когато и в Ловеч е първа политическа сила, ще имаме повече самочувствие и мотивация в работата.

– Познавате ли проблемите на областта и как вие можете да се ангажирате с тяхното разрешаване?

– Да. Познавам ги. Област Ловеч е в най-бедния регион в ЕС. Естествено е един от сериозните проблеми да е безработицата и обезбюзяването. Ангажиментът на ГЕРБ при евентуално ново правителство да ускори изграждането на АМ Хемус ще даде нов живот на нашия край, защото ще изпълни важно условия за бизнеса и инвеститорите – да има удобен транспорт. Ние поемаме ангажемента да

инвестираме ежегодно по 1 млрд. лева в нашия западнал Северозапад,

което с времето ще промени коренно и в интерес на гражданите средата и жизнения им стандарт. За да спрем да произвеждаме безработни с образование, щото си имаме и много без образование в нашия край – имам предвид ромската общност, трябва да обвържем бизнеса с професионалното образование. Впрочем това ще се случи и в национален мащаб чрез стимули за бизнеса, ниските данъци от една страна и въвеждането на обучението чрез работа, нормативната база за което бе изготвена и внесена от ГЕРБ.

– Коментирайте поведението на другите кандидати за народни представители от област Ловеч, защо хората трябва да изберат вас, а не тях?

– Имам си достатъчно работа, за да следя поведението на кандидатите от другите партии. Пък и всеки от нас има биография и тя е общоизвестна. Не говоря за това, че в кампания всеки може да чуе за себе си небивалици. Говоря за стореното от нас през годините. И аз, и колегата Нанков, а и всички колеги от листата сме достатъчно открити, хората ни познават, с работата си сме се доказали.

Впрочем именно на срещи с наши членове и симпатизанти чувам коментири за другите кандидати – как ще творят закони, хора които нарушават законите.

Как водач на листата на БСП може да бъде човек, който преди няколко години хванаха да шофира пиян и го осъдиха даже. Как втори в листата на БСП може да бъде бизнесмен, който пред хората сам, едва ли не се хвали, че 70 % от бизнесът му е в сивия сектор.

Бях изненадана, когато хората ми казаха, че предприятие с над 1,2 млн. лв приходи приключва годината с 300 лв данък, платен на държавата за 2013, а за 2012 – 100 лв, а разходите му за заплати и осигуровки са… внимание! – 207 000 лв. Това ли е грижата му за хората! Толкова е дал на тези, които работят за него – простата аритметика е – за 42-ма работници той е имал разходи по 410 лв заплата заедно с осигуровките… Не прави ли по този начин работещи бедни, за които както БСП, така и производният им Бареков и богатите му приятели плачат…Минимална заплата и 300 лв за държавата за миналата година. Ей, че процъфтяващ бизнес! И този човек днес иска доверието на хората, щото, видите ли, много бил загрижен за тях. Аз наричам това простичко – безобразие!

Ами кой води листата на ДПС – бившия зам.-министър на скандалното министерство на инвестиционното проектиране. За какво бе назначен той – да прави възстановяващ и релаксиращ масаж след всичкото това тичане, на което бяха подложени общините, да бъде отговорен професионален кинезитерапевт в инвестиционното проектиране и то с ранг на заместник-министър. Вместо този човек да се скрие, защото е получавал една година заплата, без да е произлязъл някакъв реален резултат от дейността му, той е „възнаграден” да води листата. Нагло и цинично!

И откъде е този ДПС водач – той ли познава проблемите

на хората в Ловешко, той ли милее за хората от нашия край?!

Ами ББЦ нямат дори водач на листата – кого да коментирам?

– Кои са акцентите в програмата на ГЕРБ в сектор „Образование“, където вие сте експерт? С какво реализацията на вашите намерения ще подобри качеството на образованието и работата на учителите?

– Няма да се уморя да повтарям нещо, което и хората при нашите срещи чуха, и в медиите вече коментирах – в програмата на ГЕРБ е разписано ясно и категорично –

увеличаване на средствата за образование в държавния бюджет.

И аз нямам никакво съмнение, че това ще се случи, защото ГЕРБ за разлика от популистките партии изпънява обещанията си. Още повече, че за нас образованието е наистина приоритет и ние вече сме го доказали. Предвиждаме по-високо заплащане на учителите заедно с повишаване на тяхната квалификация. Нещо много важно и изключително необходимо – актуализиране на учебните програми с цел усвояване от учениците на повече практически знания и умения, както и насърчаване на иновативни учебни програми и методи. Живеем в 21 век и не можем да се правим, че новите технологии не съществуват – напротив, те ще влязат в учебния процес в това число и с въвеждане на електронни учебници, които са разбираеми и интересни за учениците и въобще използване на информационните и комуникационните технологии в цялостния процес на обучение.

Нещо изключително важно, което ежедневието налага – предвиждаме въвеждане на гражданско и здравно образование, както и външна оценка на резултатите от инвестициите и качеството на образованието и специална програма за възстановяване на училища със слаби резултати.

Ние от ГЕРБ сме предвидили и заложили в програмата си система за подобряване на индивидуалната връзка учител-ученик и приобщаване на родителите към училищния живот, защото това е важна връзка – учител-ученик-родител, без която не можем да очакваме добри резултати. Ако спечелим доверието на хората нашето правителство ще продължи инвестициите в училищен спорт за здраве и живот без агресия – изключително необходим и първостепенен елемент от цялостната визия на ГЕРБ в образованието.

Предвиждаме подобряване на качеството на професионалното образование чрез активно въвеждане на дуалната система – обучение чрез работа. Впрочем последното правителство си присвои тази тема, без да отчита, че тя влезе в дневния ред единствено благодарение на ГЕРБ. И тук държа да подчертая, че изключително важна е ролята на работодателите и те трябва да се включат активно в реализирането на тези намерения. Защото ние, повтарям, трябва да спрем да произвеждаме безработни с образование – средно и висше.

В тази връзка именно сме предвидили и учебни програми, разработени заедно с бизнеса и обучение по предприемачество за всички деца и ученици.

Нови детски градини, превенция и ранно откриване на

затруднения в ученето, безплатни занимални и занимания по интереси

са други наши ангажименти, които поемаме при бъдещото наше управление.

Един от най-важните ни ангажименти е към висшето образование – обвързване на минимум 50% от субсидията за обучение с качеството на образованието – крайно необходима мярка за вдигане нивото на обучение в българските висши училища.

Всичко това, разбира се, ще се случи, когато ГЕРБ спечели изборите. Само тогава можем да носим отговорност за реализацията на поетите ангажименти.

– Какво не направи за българското училище и за децата тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака, които управляваха страната през последната година?

– Ще подчертая, че общата сума, която се отделя за образование, е по-голяма и нарастваща през годините на управление на ГЕРБ. Институтът за пазарна икономика в свое изследване за период от последните 10 години казва, че сумата за цялостното финансиране на училищното образование се увеличава прогресивно, независимо от това, че процентът от БВП е по-нисък. Всички говорят, че образованието им е приоритет, но през изминалата година и половина малко е спорен този приоритет. От 2009 до 2013 бяха предприети конкретни действия, за да се докаже, че наистина образованието е от първостепенна важност за ГЕРБ. Тук визирам проекта за Закон за предучилищно и училищно образование, който урежда отношенията в системата. Толкова остарелият закон от 1991 година, вече на миналия век, отдавна неработещ и противоречащ си с подзаконовите нормативни актове, трябваше да остане в миналото. Но ние продължаваме в системата на образованието да работим по този закон, просто защото не ни стигна на нас времето в нашето управление 2009-2013. Проектът му обаче бе входиран още края на месец май 2013 година в 42 НС и въпреки настойчивото ни поведение той да стане факт, да бъде обсъждан, да бъде разглеждан, ако трябва да се води дискусия по спорните въпроси, той така и не влезе в зала. Нещо, което е изключително важно, да му бъде даден старт. Затова не можеха да стартират учебните програми. На базата на проектозакона, по време на нашето управление, ние започнахме и направихме работни групи, бяха разработени проекти на нови учебни програми. Трябваше с учителската общност по културно-образователни области и учебни предмети да продължи дискусията. Това се стопира. Оттам писането на учебници, нещо, което е следващият момент, също се забавя. Сега сме свидетели на това как родители се възмущават с основание, че учебниците са остарели, че са изпълнени с безобразни грешки и неверни неща, че историята се интерпретира по остарял и неактуален начин, и куп други неща. Дефакто за година и половина в тази посока не се направи нищо от управляващите, реформите бяха спрени.

И за година получихме 2 предупреждения от Брюксел за това.

– На изборите на 5 октомври вие ще очаквате гласовете не само на хората, свързани с образованието, а и на всички останали граждани на областта. Пред тях с какво ще се ангажирате?

– И на колегите учители, и на работещите в другите сектори на социално-икономическия живот трябва да е ясно, че

ГЕРБ няма да позволи повече „свободно падане“ на държавата.

Вече признахме грешките на растежа – нека не забравяме, че през първия си мандат ГЕРБ реално за пръв път управлява държавата. Те са осъзнати, те са и признати и аз съм сигурна, че няма да бъдат повторно допуснати. Така че вторият мандат на ГЕРБ ще бъде различен от първия по отношение на доходите на хората. В силния си стремеж да съхраним финансовата стабилност, ние бяхме твърде строги.

Северозападна България ще бъде фокусът на втория ни мандат.

Нали не мислите, че за ГЕРБ най-бедният регион в ЕС е липсващ на картата на страната? Напротив – в Ловеч на миналите парламентарни избори този ангажимент прозвуча за пръв път – вторият мандат на ГЕРБ ще е посветен именно на този най-беден регион.

Така че аз призовавам хората да се запознаят с нашата програма, всеки ще види, че тя е напълно реалистична и предвижда това, което всички искаме – развитие и стабилизиране на България.

– Какъв е вашият призив към избирателя? Защо той трябва да гласува за Корнелия Маринова?

– Предпочитам избирателите за гласуват не за Корнелия Маринова, а за ГЕРБ. Защото в нашия отбор всички сме доказани личности.

Преди месец се роди моят внук. Когато държиш в ръцете си най-прекрасното живо същество на планетата чувстваш, че си по-отговорен от всякога. Усещаш, знаеш, че от теб зависи неговото здраве, мечтите, които ще изпълнят сърчицето му. Знаеш, че от теб зависи неговото бъдеще. Вярвам, че раждането на нов живот изпълва живота на всеки от нас със смисъл, дава сила, създава увереност, че

трябва сега, точно днес и в този момент да действаме.

От години работя с деца. Заедно с моите колеги се стараем да им дадем полезни знания, да ги научим да мислят, да бъдат себе си, да мечтаят и да не се отказват преследвайки това, в което вярват, да бъдат добри хора. Не ми е достатъчно да спечелим доверието на хората! Искам да спечелим сърцата им, за да можем заедно, всички ние, да обсъждаме, да мислим, да търсим и намираме решения, за да направим така, че животът на семействата ни, близките ни, на приятелите ни да бъде по-добър.

За това е нужна сила, а сме нормални човеци, не винаги я намираме само в себе си. Точно затова ние от ГЕРБ работим заедно, дерзаем, търсим пътища и решения. Но дори нашият отбор няма да се справи сам, ако не продължим по пътя всички.

Много бих желала след време, когато моят внук, който по стечение на обстоятелствата ще израсне далеч от мен, да бъде щастлив, че неговата втора родина е не само красиво, а и приятно място за живеене.

gerbvremee809141Убедена съм, че с общи усилия ние от

ГЕРБ имаме волята, силата, знанията и упоритостта и

опита да превърнем нашият регион и нашата България в дом.

За мен това е кауза. Поотделно няма да се справим, макар да можем да се спасим поединично в един илюзорен свят. Свят, който рухва при всяка промяна.

Време е за стабилна България! Време е да си помагаме, да мислим заедно, да работим здраво и умно. Време е да живеем достойно и в сигурност.Това е моята кауза! Убедена съм, че използвайки наученото, ще направим необходимото! Гласувайте с номер 9 в бюлетината – за ГЕРБ, това е достатъчно!

 

Платена публикация по договор

Купуването и продаването на гласове е престъпление

19 коментара

  1. Не виждам други.Само ГЕРБ.
    Хайде всички на концерта!

    1. Ех, събратко по неволя, господ не е справедлив. Като те е лишил от зрение, то поне малко разум е могъл да ти остави.

  2. Дебелак,не си прав за Корнелия,може да не е била обективна като директор,ама поне се къпеше жената редовно,переше си дрехите и не вонеше като сегашната

  3. Прав си анонимен,че образованието,особенно средното е трагедия.За това едва ли е виновна Корнелия,и едва ли провинциален учител ще има думата в тази хунта,че да направи нещо смислено.Там е каквото каже ТОЙ,а как образованието да ти е приоритет,като нямаш такова.

  4. И все пак Корнелия е експерт по въпросите на образованието.А истинско гражданско общество се гради само с образовани хора.А то сега…едно образование…?!Разчитам,вярвам,че след изборите ще настъпят положителни промени точно благодарение на дейността на Маринова и на Нанков.

    1. Майките в бг мама са експертите в образованието. Чиновниците в тази сфера нямат правилата гледна точка, за да видят за какво иде реч.
      Г-жа Маринова можеше да ме спечели, ако бе обективна като директор, а не преди три години и половина да упражнявам медиен натиск спрямо нея да си свърши работата. Тогава не показва желание и експертиза, а до болка познатата ни безотговорност.

  5. Трябва още много просеник да ядеш, за да станеш политически…анализатор. Засега си само модератор и денонощен наблюдател в сайта lovechtoday.eu.

    1. Не, не искам да приема факта, че не ви се получава нещо тази вечер.
      Забавно, но и мило е да обменям мисли с вас в този късен час. Обогатявам се, неимоверно от събеседването с толкова ерудирана личност. Даже не си отговарям как падате толкова възниско да общувате с не яли просеник.
      Впрочем, не мога да усетя нивото ви на компетентност за да се извися до там и да разговаряме като зрели хора, а не като мъдрец с идиот.

    2. До Наблюдател

      Дори кучето ми Елза приема факта, че един наблюдателен балканджия ерудит не може да не знае какво благотворно действие е имал просеникът върху дедите му за качествения пълнеж и в потурите, и в главите им!
      За жалост обаче сегашният балканджия е само наблюдателен надзирател. В модерните му жълти потури дрънкат шаренки стъклени топчета за радост на някоя инфантилна, застаряваща стрина. В главата му щъкат схеми и комбинации за надскачане с ловешката шампионка по партийно катерене Мадам Грицацуева.
      Сиреч, това е вече ГМО балканджия, когото Елзичка, разбира се, със сигурност няма да препикае.

      http://znamus.ru/img/page/2008-11-12/natalja_krachkovskaja/70974758.jpg

      Наблюдател, като споменаваш злонамерено и видиоторено имената на Гачев, Гешева, Пенко, Чичо Доктор и „разните други звезди”, не навлизаш ли прекалено много в личното пространство на хората? Всеки може да сравнява както иска, да се връзва на когото може и да гласува за когото реши.
      Не приемам жълтината като средство за пропаганда!(връщам камъните в буренясалата ти градина – може да ти потрябват предизборно пак след някой и друг месец 🙂 )

  6. 1.На кметските избори
    през 2007г. д-р Ан. Йорданов от ГЕРБ загуби само с 350 гласа от М. Казанджиев,
    а през 2011г. кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова загуби с 2 100 гласа от Казанджиев.
    2. На парламентарните избори
    през 2009г. (с водач на листата Ан. Йорданов) за ГЕРБ са гласували 44% и са спечелени 3 мандата за 41-то НС от 11 ловешки МИР .
    През 2013г. (с водач на листата Корнелия Маринова) за ГЕРБ са гласували едва 28% с 2 мандата за едногодишното 43-то НС.

    Извод:
    Корнелия Маринова няма авторитета и качествата на добър и уважаван партиен лидер. Тя беше недемократично наложена като кандидат-кмет през 2011г. и водач на партийна листа през 2013 и 2014г., което носи само отрицателен актив на ГЕРБ и е основната причина за губещите му позиции в политическото пространство на Ловеч.

    1. фактологическа грешка: да се чете “42 НС”

    2. Ама не ви се получава днес нещо, а 🙂 С чичо Доктор намери да сравняваш 🙂 Колкото Павлинка Гешева и разните други звезди са влезли сами преди, толкова и доктора. Същото е с БСП. Кой ще е този, който ще гласува за Цоло Гачев, зъболекаря или двете даскалици, че не се сещам.
      Да вземем за пример и Пенко. Дали тези, които са го избрали, ако го видят ще го познаят без бюлетина с номерче. Ами съпартиецът му. Него пък кой го е чувал, че да го избере.
      Докато не се промени системата и не започнем да избираме мажоритарно, ще бъде пълно с разни доктори, застрахователи, дребни мошеници и всякакви партийни номенклатури и смешни анонимници..
      Та не ми сравнявай и не ми говори неща, на които и Цоло Гачев няма да се върже 🙂

  7. да използваме наученото – ето го ” който говори против мен,се поставя в услуга на организираната престъпност, “ аз съм прост и вие сте прости и за това се харесваме “ “ Ще кажа на Цветанов от неговата заплата да купи по една телешка пържола на кучетата / дето намериха убитата Мирослава “ Каква е основата на населението в момента – 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията…“ Договорихме се да внасяме шистов газ от Щатите „/интересно в кофи или в бидони / “ Стойнев,недей да заекваш,чу ли „/ показателно отношение към хората с увреждения /„Държавата в момента е на ръба. Или ще тръгне напред, или ще се върне обратно” – в. “Стандарт”, март 2002 г.“От тези, които ме критикуват искам само едно – да не говорят и да не ме дразнят. Единственото, което искам е – мълчете!” – пред журналисти в министерския съвет, след заседание с министрите, октомври 2009 г./ показателно либерално отношение към свободомислието /
    “Мишел е много хубава жена, с приятно излъчване, със силно присъствие, висока, отслабнала – пипната отвсякъде” – за първата дама на САЩ, по време на посещение там, пред журналистката Валерия Велева, в. “Труд”, септември 2010 г. “ Арабският свят прави бизнес в България – на всеки ъгъл има дюнер…“Коментар на Борисов за терористичния акт на летището в Москва, направен пред журналисти по време на посещение в Токио януари 2011 г.:
    ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ГО? А НЕ ТРЯБВА !

  8. Хей, анонимния! Недей да удряш Горов с Корнелия. Ще го затриеш.

  9. Ще се въздържа от коментар.

    Искам само да припомня, че Троян освен, че е в тотално медийно затъмнение – подобни предизборни материали на партиите са блокирани за коментари, налагайки на троянци ТОТАЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА ЦЕНЗОРА.

    Няма никакво значение дали е за червените, за сините или за турско-сините ченгета и комуняги.

    Град в който ОЧЕВАДНО ниско интелигентното мнозинство в ОбС Троян от ГЕРБ, БСП, АБВ, ДПС и РБ избраха някакво спортистче, което никой няма да помни след някоя и друга година за почетен гражданин на Троян. Да, ама е кандидатура на ниско интелигентните примати-милиционери от ГЕРБ.

    Другата “велика” кандидатура за почетно отличие е една учителка по “трудово”, чийто единствени заслуги към Троян са, че е колежка и близка на другаря А.Балев, председател на ОбС Троян с огромната подкрепа на ГЕРБ. Класическа шуробаджанащина.

  10. Лиляна Павлова: “Гордея се с рода си, дядо ми Георги Павлов, който е партизанин от отряда „Чавдар” и е бил министър на химията по време на социализма, майка ми е рускиня, но това не ми пречи да съм част от дясна партия.”

  11. Корнелия и Горов са достойното лице на областта. Народът го е казал вани единия, …

  12. И наистина ли някой смята, че учител/директор на ОУ може да оправи нещата в областта?! Някой чете ли избирателите в листата на ГЕРБ или АБВ….при първите има две момчета – Антон и Йордан,които са толкова далече от икономиката и инжинерството, че чак ми се плаче….в листите на АБВ имало пък местна бизнес дама,икономист…Наталия някоя си, дето държи Мунчо и Прасчо… познавайки всички хора лично определено няма как да отида да гласувам за тях, отлично познавайки умствения им багаж. Не че нещо ама ми писна да ме управляват тройкаджии от училище и ВУЗ-а, искам да видя някой по-умен поне от мен…

  13. На тези избори резултатът безспорно ще бъде обърнат.Най-малко 2% на ГЕРБ пред БСП.Защото ГЕРБ с г-жа Маринова показаха,че могат и знаят как и за доста от проблемите в общината и областта посочиха пътя за решения.

Comments are closed.