Рок концертът на Симфониета – Видин и Формация „София“ в Ловчанското читалище на 1 ноември изправи публиката на крака. Диригентът Свилен Симеонов, чиито са аранжиментът и адаптациите, дори слезе сред публиката, за да дирижира нейния възторг.

В началото заместник-кметът на Ловеч Венцислав Христов връчи на председателя на читалищното настоятелство Стоян Георгиев плакет „С най-добри пожелания“ по повод 65-годишнината на Музикалната школа към Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“ Школата е създадена от д-р Йордан Пенчев на 15 ноември 1953 г.

Концертът започна на висок градус с емблематичната за не едно поколение Smoke on the water на Дийп Пърпъл. Последваха We Will Rock You и The Show Must Go On на Куин. Прозвучаха още Stairway To Heaven на Лед Цепелин, както и песни на АББА и Бийтълс. В концерта участва формация “София” и солистките Станислава Димитрова- Съни и Адриана Бенова.

Празничните прояви за Деня на будителите продължава и на 2 ноември. От 17,30 часа в Ловчанското читалище е премиерата на книгата „Ловеч – градът на професорите“ със съставител Радка Рашева. За събитието се очаква да пристигне заместник- председателят на Народното събрание Емил Христов.