С традиционен концерт Община Ловеч ще отбележи Деня на родилната помощ – 21 януари. Тържеството е насрочено за 20 януари, петък, от 18 часа в Ловчанското читалище. Приготвени са изненади за „Последното бебе на 2016 година“ и за „Първото бебе на 2017 година“ в Община Ловеч. Подаръците ще бъдат връчени на техните родители, които са поканени за събитието. Кметът на Общината Корнелия Маринова ще връчи на бебетата специални сертификати, които удостоверяват тържествените факти.

Водещ на празничния концерт е актьорът Светлин Стойчев, в програмата са включени изпълнения на млади изпълнители като Кремена Балабанова (пиано), Теодор Филипов (флейта), Александър Тихолов (пиано), Дона Колева (пиано), Борислав Борисов (пиано) и други.

Те са възпитаници на Детската музикална школа при Ловчанско читалище “Наука – 1870 г.”

Концертът е организиран специално за лекарите, медицинските сестри и останалия персонал на АГ- отделението, начело с д-р Стефан Чичев. Сега там работят 5 лекари акушер-гинеколози, 10 акушерки и 5 санитарки. Празнуват и лекарите от неонатологичното отделение на д-р Петя Станчева. Поканени са всички институции, които се грижат за нашето здраве, както и граждани.