Павлин Иванов

bsp2601141В събота сутринта в Дом Преслав се проведе конференция на общинската структура на БСП Ловеч. Дневният ред включваше три точки, една от които, за номинации на ловешките социалисти за предстоящият през май вот за Европейския парламент.

Евгени Узунов, депутатите Димитър Горов и Емил Райнов и кмета на Ловеч Минчо Казанджиев бяха на официалната трибуна, на водената от съветничката Доротея Цанкова.

Най-много гласове структурите на партийната организация са дали за настоящият евродепутат Илияна Йотова – 30, следва лидера на ПЕС Сергей Станишев с 21 номинации, Ивайло Калфин -17, Петър Курумбашев – 7, Евгени Кирилов -7, Янаки Стоилов – 7, народният представител Димитър Горов с 6 и други.

Един от най-успешните български евродепутати, който е и зам.-председател на Комисията по бюджет в Европейския парламент и до преди дни беше лидер на българската делегация на социалистите е направил се е отвел, тъй като вече е в отцепилото се крило на Президента Първанов АБВ.

Ловешкият депутат Димитър Горов също се е отвел, като причини за това не бяха съобщени на конференцията.

Събранието на социалистите реши първите пет, получили най-много номинации да бъдат подкрепени от ловешката общинска структура на БСП. Това са Илияна Йотова, Сергей Станишев, Петър Курумбашев, Евгени Кирилов, Янаки Стоилов. По лично настояване на Евгени Узунов, в номинациите беше включен и Георги Пирински, който имаше само 1 глас подкрепа.

Така, общо шест номинации ще предложи общинската организация на БСП Ловеч на областното си ръководство.

 

За АБВ, за какво недоволстват ловешките социалисти, какви проблеми поставят и какво очакват, може да прочетете утре.

14 коментара

  1. Само че нещата в контекста на петата колона са твърде динамични – и не се знае дали дългият език на рубладжията №1 утре ще достигне блюдото, което е близал до днес. Очевидно проектът Орешарски като римейк на размитата власт на предишната тройна коалиция не потръгна така, както бяха очаквали спецовете на Путин: вместо скоростно култивиране на антиевропейски и про-евроазийски настроения – и вместо скоростно възраждане на бастисаните от ГЕРБ АЕЦ “Белене” и “Бургас-Александропулис”, новата тройна коалиция затъна в протести и скандали – и затъна дотолкова, че всяко по-рязко движение би означавало да се пожертват сакралните шансове за трансформация на Троянския кон на Русия в нов вариант на Задунайская губерния.
    Днес тези шансове все още са налице, но реализацията им се бави. Путин обаче не е склонен да чака – тъй като знае много добре, че времето за реставрация на СССР и бившия Източен блок е сега – когато Европа е парализирана от икономическата криза и собствените си проблеми. Ако този момент бъде изпуснат, подобен шанс едва ли някога ще настъпи – и затова бавенето в неговите очи е престъпление.
    Поради което – за да се реши проблемът – се постъпва по старата руска рецепта: сменяне на екипа. Досегашните – на кучетата; новите – с пълна подкрепа (включително с ресурсите на целия ченгеджийски апарат; включително с инструкциите на спецовете, приютени от посланик Исаков) – но само ако и те не се спихнат на свой ред. Тогава – и те на кучетата… и т. н.
    Всъщност Путин има и още една причина да бърза с разширяването на това, което в неговите собствени бленувания се нарича Евроазийски съюз – и тази причина се нарича Украйна. Загубата на тази огромна страна за неговата кауза е – не ще и дума – повече от болезнена. Но тази загуба има и символичен смисъл: Украйна е живия пример за това как трябва да мисли и да действа един народ, който действително иска да се откъсне от мъртвата хватка на Путиновата сатрапия, от пипалата на извратения и каращисан с олигархически инстинкти неокомунизъм.
    Пример, който е особено опасен, тъй като може да бъде прихванат и от руснаците – и това би означавало край на неговия режим. Но също така пример, който може да зарази и българите, да ги накара да осъзнаят, че в мотивите, стратегията и методите на действие на Станишев и Янукович няма особена разлика; че както украйнският наместник на Кремъл отказва на своя народ шанса да бъде част от цивилизования свят и го тласка към малоумния проект за Евроазийски съюз, така и Сергей Дмитриевич, роден тъкмо в Украйна, гражданин на СССР и респективно на Русия до 1996 г., на практика прави същото.
    С тази разлика, че България е член на ЕС, а Украйна не е – което е и основната причина режимът на днешната тройна коалиция да се крепи само на полицейски палки, а не на бетеери, снайперисти и гранати със сързотворен газ.
    Не трябва обаче прекалено много да разчитаме на тази разлика обаче. Независимо от нея в България може да се случи абсолютно същото, което се случва днес в Киев и други украински градове – ако българите намерят воля и кураж да отстояват свободата си като украинците. Членството в ЕС едва ли ще ни помогне кой знае колко: просто защото за Путин е ясно, че неговата имперска политика може да провирее в една единствена страна от бившия Източен блок – в другите няма никакви шансове.
    И тази страна е България.
    http://newsmaker.bg/%D0%B1%D1%81%D0%BF-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B0%D0%B1%D0%B2-%D0%B8-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BC/

  2. Всеки лявомислещ човек предложил Горов за евродепутат има нужда от квалифицирана медицинска помощ. Всеки лявомислещ човек, гласувал за Горов на последните избори е вече освидетелстван. Всеки лявомислещ човек подкрепящ правителството на ДПС с мандата на БСП и средният пръст на Болен е тотален идиот.

  3. Да говориш от името на “ВСЕКИ ЛЯВОМИСЛЕЩ ЧОВЕК” по своя характер е вече диагноза. Бяс, жлъч и отрова пръскат някои разпознаваеми защитници на режима на кукловодите. Техният бяс означава нещо. Сами се сещайте какво.

  4. ЗА ВСЕКИ ЛЯВОМИСЛЕЩ ЧОВЕК АБВ ОЗНАЧАВА Айде Бойко Върни се

    1. Станишевци са като хлебарките. Само дебнат кога ще се появи статия, в която да си изхвърлят омразата си, и пак се спотайват в засада. Има толкова статии, които могат да бъдат коментирани, но те не влизат в дневния ред и опорните точки на Станишевци. Само да се появи думата АБВ и скачат…Ето това ще ви изяде главата. Тотално отвратихте хората от себе си, пък после кой ни проигра шанса.

  5. След Конференцията на БСП в Ловеч питали депутата Димитър Горов:
    – Ще се присъедините ли към АБВ?
    Депутата веднага отговорил:
    – Ко? Не! Оставам към mail.bg.

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/290.jpg?ver=1

  6. Станишевци продължават да държат тон на партията победителка. В десетте най-големи града на България станишевци загубиха тежко изборите, при това за пети пореден път. Няма такава партия, която губи 5 поредни пъти национални избори и накрая да вади анти-АБВ реторика за Нова изборна победа. Няма научно обяснение тоталната липса на разум у станишевци. Какво Ви става? Не сте добре. Сериозно. Какво БСП какви шест лева. Вас Ви управляват тежки мафиоти и крупни престъпници. И това Ви харесва!? Много тъжно.

  7. Алооо, тролчето, преди да критикуваш, да вземеш да се ограмотиш, а? Правилно се пише “безСмислен”, образува се от “смисъл”. След обръщението се слага запетайка. В едно кратко изречение, тъпако, си допуснал две грешки, а имаш наглостта да даваш акъл за нещо, от което си нямаш понятие. Във втория ти пост положението с правописа също е трагично.
    Типично по комунистически до шията, че и отгоре в гюбрето, ама не си затваряте устите и лапате ли, лапате…

    1. Нещо много се ядосвате бе другари ГЕРБЕРАСТИ!!! За разлика от теб и Павлинча аз знам за какво става въпрос.Ходи да се гушкаш на баба си Корнела у шортите.

    2. Тролче, злобицата ти не може да прикрие неграмотността ти. А неграмотният човек е прост човек.

  8. Иванов, ти явно си много добър на копи – пейса, когато ти трябва да напишеш нещо резултата е видим- нищо не може да се разбере.

  9. “Евгени Узунов, депутатите Димитър Горов и Емил Райнов и кмета на Ловеч Минчо Казанджиев бяха на официалната трибуна, на водената от съветничката Доротея Цанкова.” – Е такова безмислено изречение не бях чела. Павлинчо дали не е редно да вземеш някой урок по български.

  10. Що така бе другарю Горов. Защо предаваш доверието ни! Сега за кого да гласувам за депутат в Брюксел? В тебе ми беше надеждата да се оправи тая пуста Европа 🙂

  11. всички са мошенници и ГЕЙберисти и комунета и ДуПеСета и ония от реформаторското ОБщежитие.

Comments are closed.