Кметът на Ловеч Корнелия Маринова подари на Татяна Грушко, консул на Федерация Русия в Русе, плакет с образа на националния герой Васил Левски и герба на града. Плакетът е изработен по повод националното честване на 180 години от рождението на Апостола, в което Ловеч е един от центровете на събитието.

Срещата стана в кабинета на кмета на Община Ловеч. „Имах силното желание да се запозная с една дама на управленски пост, тъй като в Русия това все още е рядко срещано явление“, сподели консул Татяна Грушко. Заедно с кмета Корнелия Маринова тя обсъди състоянието на българо-руските отношения през призмата на местната власт.

Ловешкият кмет разказа, че дейностите по облагородяване на прилежащите зони към руските паметници на хълма Стратеш над града вече са започнали. Става дума за Белия и Черния паметник, както и другите паметници, посветени на руските воини и българските опълченци, загинали за освобождението на страната ни по време на Руско-турската освободителна война.

Сред срещата в Община Ловеч руският консул лично посети споменатите паметни места. По програма вечерта гостът ще присъства на откриването на фотоизложбата „Различната България“ на Асен Великов в Художествената галерия в Ловеч.