voda409131Постоянната комисия по икономическа политика и евроинтеграция излезе с решение как да гласува представителят на община Ловеч по точките от дневния ред на извънредното общо събрание на акционерите на „ВиК“ АД – Ловеч, на 4 ноември, информират от пресцентъра на Общински съвет Ловеч. На него според поканата за свикването му се очаква да бъде освободен сегашният съвет на директорите и да бъде избран нов, с който министърът на околната среда и водите да сключи договор за възлагане на управлението на дружеството.

Комисията по икономическа политика и евроинтеграция на заседанието си реши представителят на общината да гласува „против“ освобождаването на тримата членове на съвета на директорите Илиян Илиев, Данаил Събевски и Невена Иванова и „против“ избора на новите трима – Тихомир Матеев, Иван Чулев и Пламен Никифоров. И по двете гласувания вотът е 3-има „за“, 6 „против“. Комисията възложи на председателя на общинския съвет за сесията на 24 октомври да предостави биографичните данни на представените трима членове в съвета на директорите.

Другите две комисии, разгледали поканата – по правно-нормативни въпроси и по общинска собственост, не излязоха с решение.

Представител на община Ловеч в общото събрание на „ВиК“ АД е общинският съветник Пенко Пенков.