taxi2403121Да не се променят максималните цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа. Това приеха по предложение на кмета Минчо Казанджиев на заседанията си постоянните комисии на общинския съвет. Валидните за територията на община Ловеч цени са приети с решение на общинския съвет от април м. г. и са 0.90 лв за километър по дневната тарифа и 1.10 по нощната.

Според Закона за автомобилните превози обаче цените се актуализират най-малко веднъж годишно. Затова и община Ловеч изиска становището на превозвачите. В него те изразяват мнение, че в настоящата икономическа обстановка не се налага промяна на действащите цени. Около 95 % от таксиметровите автомобили се движат на метан и пропан-бутан, горива, които не са поскъпнали значително, и така не се увеличават общите разходи за осъществяване на дейността. От Регионалния съюз на превозвачите посочват като мотив цените да останат същите и желанието си да се запази пазарът на тази услуга и тя да бъде широко достъпна.

Отчитайки тези аргументи, кметът предлага общинският съвет да потвърди определените миналата година максимални цени за таксиметров превоз. Окончателно решение ще бъде взето на заседанието на местния парламент на 23 април.