Колоездачното състезание за купа „Васил Левски“ (16-17 юли), което тръгва от Карлово, ще премине през област Ловеч на 17 юли, понеделник.

Стартът за професионалисти е от Троян пред общината в 14 часа, като маршрутът е Троян – Орешак – Цветански – Беров мост – Велчево – Драшкова поляна – Дебнево – Стефаново – Малиново – Прелом – Къкрина – Ловеч.

Любителите стартират от Къкрина в 15.30 часа по маршрут Къкрина – Ловеч. Този етап ще е с участието на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Финалът е в 17.30 часа  в пред паметника на Левски във Вароша. От 18 ч. започва церемонията по награждаването, в която ще участват Димитър Главчев, Корнелия Маринова и Емил Кабаиванов – кметове на Ловеч и Карлово, Георги Терзийски – областен управител.

Колоездачното състезание се провежда под патронажа на председателя на НС Димитър Главчев и се организира от Областен управител Ловеч в партньорство с Колоездачен клуб „Хемус 1896” – Троян, Български колоездачен съюз, Общините Карлово, Троян и Ловеч и медийната подкрепа на БНТ и БНР.

Спортното събитие се провежда и със съдействието на „Дъга Принт”, „Осъм” АД, Центромет, Алуком, „Балкан Вело”, УниФарм, Инфовижън, „Възраждане -касис”, Ловно-рибарско дружество Ловеч, Метал-техноложи груп.