pmg1512131На 15 декември 2013 год. в Природо-математическа гимназия – гр. Ловеч се проведе поредното Коледното математическото състезание за ученици от I-ви до XII-ти клас,  организирано от Съюза на математиците в България – секция ”Изток”, съвместно с РИО на МОН. В състезанието се включиха над 437 ученици от училища на общините Ловеч, Летница и Угърчин както и ученици от Габрово. Същото съревнование се проведе в гр. Троян, за общините Троян и Априлци където се включиха 204 ученици и в гр. Ябланица – 16 ученици от общините Тетевен, Луковит и Ябланица.  

Учениците от I-ви до XII-ти клас решаваха девет тестови задачи и една задача с подробно решение. Темата за VІІ клас бе във формат подобен на външното оценяване за VІІ клас. А темата за ХІІ клас – във формата на държавния зрелостен изпит. Продължителността на състезанието бе 120 минути. Наградите са индивидуални. Официалното класиране можете да видите на сайта на Природо-математическа гимназия – гр. Ловеч.

Резултатите по класове и точки може да видите ТУК

6 коментара

  1. ZADA4Ata na hrictian ivanov e mnogo trudna zashoto ako ne bese propusnal 10 zada4a sheshe da e na 2 miasto da vi e iat

  2. “Смятам, че се толерира посредствеността. Детето ми щеше да получава стипендия, ако присъства в часовете, даже ако не изкарва успех, защото тя има право на социална стипендия, тъй като се отглежда без баща. Тя може да стои в часовете, да блее и да получава социална стипендия. Да не кандидатства никъде, да бъде една посредственост… А тя е допринесла за държавата, за града, за хората. Вместо да се гордеят с това, директорът, който е държавен служител, с неговото решение, воден от някакви нормативни рамки, доказва, че държавата се подиграва с гражданите си”
    …………………………………………
    Много мургави деца получават стипендии и детски без дори да блеят в часовете, защото учителите не пишат отсъствията. Това е масово явление в българските училища в по-малките градчета.
    А в Казанлък най-вероятно детето е жертва на антипатията към Теодосий Теодосиев от Националната школа по физика в града.

  3. Ето така се толерират успешните деца!

    Златната ни медалистка по физика остава без стипендия за успех

    http://news.bgnes.com/view/1131530

  4. Нгуен Чи Зунг: Задачата на доц. д-р Ивайло Кортезов може да я разбере само истинският математик и ценител на красивите и интересни задачи.
    За доц. Кортезов есенцията е не в буквално написания текст или каквито и да са измишльотини върху него, а в проблема, пред който е изправен решаващият.

  5. Задача по математика за 4-ти клас, съобразена с новите тенденции на МОН.

    В ОбС Ловеч получили по две прасета на общински съветник. Броят на общинските съветници е 33, колкото са годините на Христос, когато едни други съветници са го разпнали на кръст. От половината прасета изпратили едно прасе на Варадеро в Куба, едно прасе в хотел „Джордж Пети“ в Париж, едно прасе в парижкия хотел „Льо Морис“ и едно прасе за баба Гуси в Тр.манастир, а останалите прасета изпратили в ОбС Троян.

    Колко прасета общо има в ОбС Ловеч и ОбС Троян?

    а/ 62; б/ 124; в/ 2;

  6. Областният и другите управници да вземат да обърнат повечко внимание и на успешните деца в този град. Не само да си правят пи ар, когато им се удаде случай, но и да ги стимулират след всеки успех. Тук всяка инвестиция, независимо в каква форма е поднесена, впоследствие се възвръща многократно.

Comments are closed.