Коледният концерт  на детската музикална школа „Панайот Пипков“ представи  най-доброто от годишната си продукция в салона на Ловчанското читалище „Наука 1870“. Празникът  се състоя вечерта на 14 декември, сряда, като изпълнителите получиха поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която също бе сред публиката.

„Вашият спектакъл ни настройва за най-вълшебното време на годината – Коледа. Стара традиция е този празник да бъде изпъстрен с песни и танци, с феерия и гирлянди. Но няма по-голяма наслада от възможността да се насладим на изпълненията на най-младите таланти, които са събрани тази вечер тук. Чрез Вас ние можем да надникнем в бъдещето и да го видим като един прекрасен свят, изграден по законите на хармонията и красотата“, се казва в поздравлението на кмета, което бе прочетено от водещата концерта Юлиана Близнакова.

Над 40 малки и големи изпълнители се изявиха в продължение на два часа. Много аплодисменти получиха малките Валерия Генадиева и Натали Владимирова с народната песен „Мър знаете ли, комшийки“, които за първи път стъпват на сцена. Те изпяха шеговитата песен в съпровод на Нааби Али (акордеон) и Пенка Славева (тамбура).

Всички изпълнители бяха на ниво, сред тях се отличиха  Стела Драгоманска (пиано), Мила Цветанова (пиано) Дона Колева (китара и пиано), Марко Моев (пиано) Теодор Филипов (флейта), Александър Тихолов (пиано). Концертът завърши с виртуозния „Блус в 9“ от Милчо Левиев в изпълнение на Борислав Борисов (пиано).