Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и зам.-кметът Венцислав Христов бяха гости на 11 декември вечерта на децата от Центъра на социална рехабилитация и интеграция. Те се включиха в Коледната работилница на децата, които усилено се готвят за посрещане на Коледните и Новогодишните празници. Гостите разговаряха с обитателите на центъра и се запознаха с техните изделия.

Весела Цанкова, председател на Управителния съвет на Сдружение “Граждански инициативи“ (СГИ), благодари за ползотворното партньорство с общината и пожела на всички светли и уютни празници. Гостите бяха впечатлени от разнообразните идеи на децата и бъдещите им планове.

Припомняме, че социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“ е възложена с договор от 2014 г. за управление на СГИ – Ловеч, след проведена процедура по чл. 37 от ППЗСП. Услугата обхваща деца и лица в риск от социално изключване, както и техните близки, а капацитетът на центъра е за 25 човека.

За работата с обитателите са оборудвани кафене и арт ателие. Децата и тихните близки  приготвят различни сладкиши и топли напитки. В ателието се изработват сувенири, бижута и украси, практикува се  плетене и шиене.