kmarinova2412151В навечерието сме на Рождество. Време, в което всяка запалена свещ е молитва за здраве, мир, просперитет, радост и смях – това, за което на този прекрасен християнски празник се моли всяко семейство.
Пожелавам на всички вас молитвите ви да се сбъднат.
И аз като вас се моля за простичките неща, които искаме от един хубав и добре живян живот – децата да са живи и здрави, да са умни и добри, да се радваме на внуците си.
Моля се също и за голямото ни семейство – за хората на този вълшебен български град Ловеч и всички населени места около него. Господ много ни е дал, бил е безкрайно щедър към нас. Дарени сме с прекрасна природа, а предците ни са изписали с делата си история, с която всеки истински българин се гордее. Били сме столица на провъзгласяването на Втората българска държава; били сме център на Възраждането и люлка на борбата за национално освобождение. Привилигеровани сме да вървим по уличките на Вароша, по които е вървял Левски и можем, когато поискаме, да влизаме в църквата, в която е влизал той. И ние го знаем. И знаем в кръвта си, че това е привилегия, която носи със себе си много задължения.
През близките седмици, месеци, години на нас, в Ловеч, ни предстои много работа. Защото това е истината – колкото по-бързо запретнем ръкави, толкова по-голям е шансът ни да върнем Ловеч там, където му е мястото – сред най-привлекателните, най-интересните и с най-голямо самочувствие и самоуважение градове в България, а защо не и в Европа. Вярвам, че ако всички заедно искаме успеха и сме готови да работим за него, той ще дойде далеч по-бързо и сигурно.
Вярвам дълбоко, че коледните молитви помагат. Искрените пожелания помагат. Общата воля за добруване помага. Обединената енергия за преодоляване на трудностите помага. Дай Боже месеците, които ни предстоят да са по-добри и по-светли от тези, които остават в миналото и Дай Боже, всяка Коледа да е така.
Нека светлината на Рождество озари предстоящите празници! И да ни направи още по-добри!

Корнелия Маринова

Кмет на община Ловеч

4 коментара

Comments are closed.