obshtinalovech2602151Иво Райнов

Наскоро с изненада установих, че българският съд все още издава присъди  „ в името на народа“. После си дадох сметка, че няма нищо нелогично, в тази държава всичко се прави в името на народа. Краде се, лъже се, дерибейства се, все в името на народа.
Всичко е за благото на обикновения човечец, а той беднее, линее, простее и немее пред грижата, която политическата класа полага за неговото благосъстояние. Властта, малка или голяма, местна или национална си бърше лигите именно в грижата за общността и човека.
Уморените общности ги убиват, нали! Убиват ги дребни човечета с дребни мечти, най-често за дребни монети. Убиват ги в името на народа/общността, независимо от морала, закона или почтеността.
Днес ще бъде ден за триумф и падение. Триумф за кмета и падение за кохортата верни му блюдолизци.

Днес кметът ще се възправи върху гърбовете на смазани от зависимост съветници.Амбулатни политици, които търгуват дребни лични апетите срещу големи кметски злосторства.

Днес кметът ще вземе за сметка на ловешкото гражданство нов дълг от над 1 милион лева. Въпреки закона, който забранява такъв дълг да бъде поеман 39 месеца след конструирането на общински съвет.

След унизителната подигравка да поиска благословия от общинските съветници две седмици след като е депозирал искане за заем пред фонд ФЛАГ. С нахалството да предлага дълг за пари, които вече е „усвоил“ от Фонда за приватизация!

Всичко в името на народа, всичко за благото на народа.

И с познатите съратници, които лижат кметските подметки с повече от меркантилни подбуди.

Едни заради спокойствието на роднините, назначени на общинска хранилка. Други, заради кметската благословия да живеят в потресаващи задължения към общината. Трети заради страха да не бъде изритан от работа, получена със системно пълзене и безразборни продажби на съвестта .Четвърти от глупост, доколкото няма друго определение за главите, препълнени единствено с партийна целесъобразност.

Уви, граждански избраници без капка отговорност към гражданина- избирател.

Днес дребния, личен и перверзен интерес на седемнайстина съветника ще струва милионен дълг на цялата ловешка общност. Парички, които ще бъдат похарчени всуе, защото ще покрият проектни бакии на кметски избраници.
Както вече казах, всичко се върши от името на народа – далаверите и кражбите, лъжите и манипулациите, дълговете и разточителното им харчене.За всичко си има алиби и група надупени/закупени съветници. Макар, че ние ги избирaме и няма кому да се сърдим в апатията си.

Уморените общности ги убиват, нали! Най-малкото плащат скъпо за безразличието си. С дългове или пищни кметски обяди.

2 коментара

  1. !!!

  2. Аз съм абсолютно съгласна с думите на г-н Райнов, но въпросът ми е защо никой от неподкупните не взима мерки срещу слугинажа и корупцията? Защо всичко е само на думи? Някой, някога потърсил ли е помощ от по-висша инстанция или само седим и си дуднем?

Comments are closed.