Павлин Иванов

Време е за заключения.

Защо има такава атака срещу нас и „ЕКО“ и от кого е инспирирана. Това ще разберете сега.

През месец януари, пред ловешките медии дадох пресконференция, на която един от основните акценти беше подадения от мен сигнал до компетентните органи за злоупотреби в Депото за отпадъци. Една част от сигнала касае контролът, който трябва да бъде оказван от собственика на Депото – Община Ловеч и нейните служители, а всъщност изобщо не се е случил, и парите на ловешките данъкоплатци са се движили свободно към касите на различни играчи.

По отношение на злоупотребите в депото, предадох данни на компетентните разследващи органи за:

  • Систематично надписване на количества. Доказателство са реалните количества, които ние отчитахме в продължение на една година, както и направените от квалифицирани и сертифицирани лица замервания. Щетите от това са били за стотици хиляди левове
  • Закупени и платени „за нови“, а всъщност докарани две употребявани машини. Щетите са за стотици хиляди левове.
  • Липсата на какъвто и да било контрол, по отношение на комплексното разрешително от страна на оторизираните лица от Община Ловеч.

Сами разбирате вие, жителите на града, че защитих интереса на гражданите и на града.  Разбира се, спрените кранчета и съмненията за злоупотреби, чрез подадения сигнал, просто не се прощават!

Дни след това, хората, които нямат интерес истината за злоупотребите да бъде публична, започнаха атака.

Помните, много се разшумя. Като контрадействие срещу мен се направиха редица внушения и манипулации за зимната поддръжка на града. Общински съвет Ловеч създаде специална комисия, за да провери всички факти и събития по зимното почистване. Срокът за работата й следваше да е един месец. Проверката приключи след 6 месеца, като даже не можа да формулира ясно, какво точно е правила през всичкото това време и до какви изводи е стигнала! Но не това е проблема.

В комисията участваха забележителни имена, свързани с този разказ. Председател на комисията беше Венци Петрушев. Влязъл през листата на Реформаторски блок, от Движение България на гражданите. Днес, неясно кого представляващ, освен себе си и интересите си.

Членове на комисията бяха:

Минчо Казанджиев БСП – бивш кмет, властвал последните 12 години и управлявал всички процеси, включително и тези, свързани с Депото.

Ертан Хасан ДПС – бивш зам. кмет на Казанджиев, отговарящ за финансите, подписвал стотици фактури и плащания, включително и тези, свързани с Депото.

Ангел Заимов – съратник на г-н Кирил Гумнеров

И Димитър Димитров – ГЕРБ.

 

Както знаете, комисията проверява, проверява, проверява, и накрая роди .. едно голямо нищо, защото разбра, че вече се плаща за свършена работа, а не за изминати километри, както по времето на Казанджиев и Хасан. И цялата нападателна теза отиде по дяволите.

Утре четиримата герои, след проведена среща във вилата на най-заможния, сглобили схемата, ще представят нова коалиция на интересите. Целият настоящ борд на „ЕКО“ си заминава, без дебат, без забележки, без обсъждане на дейността, а управлението се поема от нови хора предложени и подкрепени точно от тези четирима представили на ловчалии, организирали всичко случващо се през последните месеци.

Вече е ясно коя банка ще обслужва парите на фирмата.

Ясно е къде ще бъдат застраховани автомобили и сгради.

Ясно е още колко хора на ДПС ще бъдат назначени да се скатават, но на издръжка на фирмата.

Ясно е, че и Общински пазари вървят към толкова желаното от Гумнеров публично-частно партньорство, със съответните последици.

Ясно е и, че Кмета и нейната администрация ще спят вече спокойно, защото умишлено предавайки фирмата в ръцете на БСП, ДПС, Петрушев, Нели Читинова и Гумнеров, няма да бъдат ръчкани да си вършат работата с мисъл за града. Всички от ГЕРБ са окончателно разчистени. Ще има тишина, спокойствие, дебела сянка, под която кранчетата ще бъдат отворени.

 

Честно казано, така е по-добре. Кметът и нейните заместници най-после ще започнат да управляват със себеподобните си, след като системно, повече от една година търсят цаката на „ЕКО“.

„Което си прилича се привлича“, гласи мъдростта. Принуден съм да се съглася!

7 коментара

  1. Вместо да се вайкаме и окайваме, че такава била родната действителност, да вземем да ги изритаме тези, а? Има една група читави хора в Ловеч, сред които е и Павлин Иванов. Ами да ги подкрепим! Няма време!

  2. Който в давал пари за гласове,сега трябва да си ги връща

  3. Трябва да има повече такива публикации за да знаят хората какво всъщност става в града.

  4. Добър вечер, г-н Иванов. Най-сетне казахте, каквото мислите. Радио Ереван, отдавна го приказва 🙂

  5. . . . г-н Гумнеров в предизборната си програма като кандидат кмет нямаше ли да разглежда продажбата на Халите, и какво точно се случва с тази сграда
    с прекрасна Архитектура след продажбата й на CBA преди доста време . . . ?

Comments are closed.