lovechpodvoda1005126Павлин Иванов

Национален институт по метеорология и хидрология обяви за утре код „Оранжево“ за област Ловеч. Ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност, ще има интензивни локални извалявания, гръмотевични бури и условия за градушки.

По стара традиция, ако дъждът се задържи повече от 10-на минути в Ловеч ще бъдат наводнени:

–          Ул. „Търговска“ в района на Бароковите къщи

–          Бул. „България“ до централната спирка до ОББ

–          Бул. „България“ – колелото

–          Ул. „Търговска“ в района на училище „Хр. Никифоров“

–          Района на Мелницата

–          Подлеза под Моста за никъде

 

По всички улици идващи от високите части на града към бул. „България“ ще има реки от вода, които поради бързо запушващите се шахти няма да могат да поемат водата от пороя и ще наводнят центъра на града.

 

Моля, имайте предвид, че вероятно нито един от опасните участъци няма да бъде нито сигнализиран, нито ще има някой, който да ви упъти от къде ще може да минете.

Това ще доведе до грешна преценка и много автомобили, шофирани от самонадеяни хора ще закъсат и блокират движението по горепосочените потенциално опасни места.

 

Важно е да уточним, че пак по стара традиция, още при заоблачаването, токът в много от ловешките села ще бъде прекъснат. Така че, заредете си телефоните, таблетите и компютрите, за да имате все пак някаква връзка със света.

Имайте предвид също, че обявените телефони на потребителя на ЧЕЗ също ще бъдат изключени, поне това сочи опитът за връзка с тях през време на последните бури.

 

Когато излизате утре за работа, не забравяйте да затворите прозорците и да пуснете ролетните си щори, ако сте сложили такива. Приберете колите си на сигурно място, особено ако не са застраховани.

Бъдете внимателни и инструктирайте децата си.

Когато сме подготвени, много по-лесно ще преминем през потенциалните опасности.

12 коментара

  1. Реката доста се понапълни. В момента на Трай Дянко водата е стигнала почти до площадката.

  2. Е днес валя повече от 10-тина минути…валя с часове! Затова никой не харесва журналистическата сган, защото изкривявате фактите и истината, пресилвате нещата, за да сте интересни, а сте жалки… колко наводнени улици имаше днес всезнайковци?? Жалки сте!

    1. Във виното е истината! Прекалената му употреба изкара цялата ти душевна и умствена пустота на показ.

  3. Мерси за информацията! Ама баат Минчо и компания няма да ти благодарят понеже нали защото …

  4. Е няма край това гадно време!!! 🙁

Comments are closed.