prodimchec1707133Павлин Иванов

Повече от месец „мръсна“ вода от аварирала канализационна шахта се изливат направо на улицата и „благовония“ и комари тровят жителите на ловешкият квартал „Продимчец“. Докога така, това питат живущите в квартала ловешкият кмет.

На 2 юли кварталният съвет подава писмен сигнал до Община Ловеч за проблема, които следствие на жегите, прави живота на хората непоносим.  В сигнала ясно и пределно разбираемо е описан поставеният проблем:
„От две седмици водите от канализационната шахта на ул. ”Полк. Жребков „ и ул.”Свобода „ в квартал „Продимчец” се изливат на улицата . По улица „Свобода” преминава и „Черноосъмския водопровод „ , който захранва с вода и гр.Плевен .

Миризмата и комарите предвид сезона са нетърпими .
Молим за вашето съдействие за отстраняване на нередностите.“

През миналата седмица авариен екип е извършил оглед и са предприети действия, но за съжаление, те не са довели до резултат. Днес отново по улицата се излива води, миризмите отново са нетърпими, а вече и търпението на жителите на „Продимчец“ е към своят край.

Те ще сезират РИОСВ Плевен, РЗИ и всички останали компетентни органи, за да се сложи край на наглед един дребен и рутитен проблем, който за съжаление не бива решен в интерес на хората.

„Ловеч днес“ ще следи случаят и ще ви информира както за всички действия на компетентните органи, така и за действията на жителите на ловешкият квартал, които са решени да защитават правата и интересите си до край.