DSBBDF_Poster1504131Политическата криза, в която се намира България, е резултат от управленско безсилие, от липса на воля за реформи. Резултат е от неправилното разчитане на причините за тежките икономически и социални проблеми, с които се сблъскваме.  Дойде часът да се изправиме срещу безизходицата и безвремието. Решение има. То иска опит и ние сме го натрупали. То иска компетентност и ние сме я доказали. То иска смелост, а СИНИТЕ сме смели. Ние предлагаме нашите три стъпки за по-добра България: ДОХОДИ, РАБОТА, СИГУРНОСТ.   За да станат тези три наши стъпки реалност Коалиция „Демократи за силна България – Български демократически форум” разчита на подкрепата на всички българи, като призовава на 12 май да гласуват с бюлетина №27.  Кандидатите за народни представители на Коалиция „ДСБ-БДФ” в 11 МИР Ловеч  са: проф. д.ф.н. Калин Янакиев, Петър Магеранов, Анна Тодорова, Светлана Тонкова, Христо Кадийски, Десислава Николова.

За водач на листата с канидати за народни представители в 42-ото народно събрание в Област Ловеч бе поканен и прие  да се заеме с нелеката задача проф. дфн Калин Янакиев, чийто родители над петнадесет години живеят в град Ловеч. Професор Янакиев е съосновател на парния ДСБ, втори мандат е в Националното ръководство на партията. От 1989 година е един от основателите на дружество „Екогласност”.  Внук е на офицер от българската армия, който е осъден и разстрелян от т.н. Народен съд.  Друг негов близък роднина е убит и заровен в масов гроб в лагера „Слънчев бряг” край Ловеч. Г-н Янакиев е доктор по философия, професор в Софийския университет “Свети Климент Охридски”, преподавател по културология в катедра „История и теория на културата”. Завършил висшето си образование в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност философия, специализирал в Свободен университет  Берлин, Германия. Професор Калин Янакиев е автор на над тринадесет книги в областта на културата и християнството, сред които “Диптих за иконите”, “Древногръцката култура – Проблеми на философията и митологията” и др., с над тридесет научни статии и публикации през последните пет години в академични издания у нас и в чужбина. Чест гост националните медии в дискусии по  теми за християнството и събитията, случващи  се в Българската православна църква. Един от най-ярките защитници за възраждането и превръщането на морала в християнството в основна ценност. Тези ценности професор Янакиев ще защитава и разпространява още по-безкомпромисно и като депутат  в 42-ото Народно събрание, където ще има възможност да бъде още по-ползотворен в ежедневния труд за възраждането и повторното налагане на българските и хриситянските морал и култура като водещи в обществото.

Най-важно за България днес е да не допуснем повторение на политическата криза отпреди 16 години. Години наред българинът гласуват „срещу” и нито веднъж „за”, защото е научил само първия урок на демокрацията, как да отстрани нежеланите управници. Което е важно, но не е достатъчно за добър живот и благополучие.

През оставащия един месец до 12 май Вие, избирателите, трябва да си отговорите не кого харесвате, не кого показват по-често и хвалят медиите. Трябва да изберете кой няма да допусне повторение на тъжния списък от провали през последните дванадесет години. Трябва да изберете решението на кризата, истинското лечение на държавата и обществото си, а не лъжите на възкръсналия комунизъм, за народен съд и национализация.

Да поведем заедно България напред!

 

Публикация по договор – Коалиция „Демократи за силна България – Български демократически форум”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!